Prefab bouwen en installeren

Het woningtekort, het tekort aan bouwvakkers en de achterblijvende productiviteitsgroei maken een radicale oplossing noodzakelijk in de bouw. Modulair bouwen is volgens recent onderzoek van ABN AMRO een logische oplossing om het woningtekort terug te dringen. Sander van Peer, directeur van The Modular Building Company, kan dat bevestigen. Hij combineert het modulair bouwen met 100% winstalleren.

The Modular Building Company is gespecialiseerd in het prefab bouwen van houten woningen, appartementen en studio’s, desgevraagd ook volleidg toegerust voor mensen met een zorgvraag. “Dat doen we in een geconditioneerde productieruimte met duurzame en circulaire materialen met inmiddels een team van twintig medewerkers. Onze woningen verlaten volledig turnkey de fabriek, inclusief keuken, badkamer, vloer, gordijnrails en verlichting. We bouwen volgens het Bouwbesluit voor permanente bewoning. Ons concept is flexibel en aanpasbaar op de wensen en eisen van de opdrachtgever.”

100% winstalleren
Het concept van 100% winstalleren past volgens Van Peer perfect in het productieproces van The Modular Building Company. “De bouw van een woning in onze fabriek is vergelijkbaar aan het productieproces van een auto. Er worden diverse stappen doorlopen waarbij diverse materialen nodig zijn. Op moment we traditioneel zouden installeren, zou dat betekenen dat we in het productieproces niet de gewenste snelheid kunnen behalen. 100% winstalleren is perfect ingepast in ons productieproces. De producten zijn ook direct kant-en-klaar, er hoeft naderhand niets meer aan te gebeuren. Dat maakt bijvoorbeeld dat we tijdens assemblage direct de elektra kunnen aansluiten en het plafond kunnen sluiten. We zijn daarbij niet gehinderd door externe partijen. Een enorme winst.”

Stekerbaar installeren voor de woningbouw
Al jaren is het stekerbare installatie-concept van 100% winstalleren  zeer succesvol in de woningbouw en  utiliteitsbouw. Deze moderne en efficiënte werkwijze  is 100% stekerbaar van groepenkast tot schakelmateriaal en is bij uitstek geschikt voor prefab-projecten en renovatieprojecten van woningen en (woon)zorgprojecten. Maar ook transformaties van kantoorgebouwen of wooncomplexen tot studenten-units, hotels en in de prefab-bouw.Voor de installateur is er steeds meer behoefte aan goede prefab-oplossingen. Goed gekwalificeerd personeel is er gewoon te weinig en de kosten van goed personeel is hoog. De stekerbare oplossingen van het WAGO WINSTA®-systeem maken het installeren efficiënter en leveren forse besparingen op tijdens het hele ontwerp en installatieproces.

Ambassadeur
100% winstalleren is een uniek concept van WAGO & Attema en zorgt voor een geheel andere benadering van het installeren van woningen: vermindering TCO, verkorting van bouwtijden, faalkostenreductie, etc. De calculatietool is een samenwerking met schakelmateriaalpartners GIRA, JUNG en Honeywell-PEHA. Van Peer lijkt welhaast ambassadeur van 100% winstallaren, zo blijkt uit zijn enthousiasme. “Het mooie is dat de ketenpartners die bij 100% winstalleren betrokken zijn, bereid zijn om aanpassingen te doen aan bestaande producten. Zo hebben we recent een draadloos schakelsysteem toegepast dat samen met Honeywell-PEHA in ons stekerbaar systeem is verwerkt.” 100% winstalleren is voor The Modular Building Company een basisonderdeel geworden in het productieproces. “Het past bovendien in onze filosofie voor circulair bouwen. Bijna alle materialen die we gebruiken (ook die van 100% winstalleren) komen uit een circulair proces of zijn ook terug te plaatsen in een circulair proces.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar 100% winstallerenMeer informatie