2 biljoen liter vervuild water tegengehouden

De technologische oplossingen van het wereldwijde watertechnologiebedrijf Xylem (NYSE:XYL) hielpen voorkomen dat in 2021 meer dan 2 biljoen liter vervuild water gemeenschappen zou overstromen. Dat blijkt uit het jaarlijkse duurzaamheidsrapport van het bedrijf.

Xylem biedt geavanceerde oplossingen en diensten die utiliteitsbedrijven, industriële bedrijven en andere waterverbruikers in staat stellen hun netwerken te optimaliseren en tegelijkertijd hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Een van de vele voorbeelden: in 2021 hielp Xylem zijn klanten dankzij zijn technologie in totaal meer dan 1 biljoen liter water te hergebruiken en de CO2 footprint met 0,73 miljoen ton CO2 te verminderen.

Vorig jaar heeft Xylem formeel toegezegd om in zijn eigen waardeketen vóór 2050 een zero CO2-uitstoot te realiseren. Xylem heeft niet alleen zijn Scope 1 en 2 netto broeikasgasemissie-intensiteit met 12 procent verminderd, maar draait nu ook op meer dan de helft van zijn grote faciliteiten op 100 procent hernieuwbare elektriciteit. In 2021 begon het bedrijf met een ambitieus programma voor de elektrificatie van het wagenpark. Dat leverde in het eerste jaar van het programma een vermindering van 31 procent van de broeikasgasemissies van het Europese wagenpark op, net als een vermindering van de emissies van het Amerikaanse wagenpark met 19 procent.

Terwijl de natuurrampen steeds heviger worden, verhoogde Xylem in 2021 zijn humanitaire steun aan gemeenschappen die getroffen waren door watergerelateerde rampen. Dat deed het bedrijf door expertise, technologie en apparatuur te leveren aan meer dan 15 landen. Xylem bereikte 1,4 miljoen mensen met watereducatie, voor een groot deel gedreven door de lancering van een nieuw driejarig partnerschap met UNICEF in India.