Afscheid Titia Siertsema bij UNETO-VNI

De afgelopen vier jaar was Titia Siertsema voorzitter van UNETO-VNI. Op 1 februari wordt zij opgevolgd door Doekle Terpstra. Siertsema blikt terug op haar voorzitterschap.

Siertsema roemt de dynamiek, innovatiekracht en mentaliteit van de vijfduizend aangesloten bedrijven van UNETO-VNI. Pijnlijk noemt ze het als ze terugdenkt aan een aantal grote en kleinere faillissementen in de vier jaar dat zij voorzitter was. “Op die momenten voelde ik de pijn van die hardwerkende ondernemers en van de gekwalificeerde vakmensen die noodgedwongen op straat kwamen te staan. Vakmensen die we de komende tien jaar zo keihard nodig hebben voor de opgave waarvoor de installatiebranche staat.”

Wat volgens haar echter beklijft is dat de installatiesector relatief goed uit de crisis gekomen. “Met krassen en butsen, maar niet zwaargehavend.” Ze is daar trots op en vindt dat de brancheorganisatie de installatiesector stevig op de kaart heeft gezet. Op het gebied van het Bouw Informatie Model (BIM) vindt Siertsema dat de sector niet alleen vooroploopt, maar is zij vooral blij dat de brancheorganisatie een voortrekkersrol heeft vervuld en steeds meer fabrikanten, softwareleveranciers en partners in de bouwkolom onze ideeën omarmen.