Betere prestaties en minder milieubelastend

De komende jaren staan we voor een gigantische uitdaging om de broeikasgassen terug te dringen. Panasonic  neemt zijn verantwoordelijkheid en streeft naar de beste resultaten voor mens en milieu. De doelstellingen liegen er dan ook niet om. “We willen in 2018 tijdens ons 100 jaar bestaan de best global green brand zijn,” zegt Ildert Burghout van Panasonic Nederland. Hij praat ons bij over de laatste ontwikkelingen, waaronder de Aquarea lucht-water warmtepomp die zelfs door installateurs zonder F-gas erkenning geïnstalleerd kan worden.

Panasonic is bij het grote publiek vooral gekend als producent van consumer electronics, zoals tv’s. De multinational levert echter sinds 1958 al airconditioning systemen op de Europese markt, variërend van compacte systemen voor individuele ruimten tot grote vrf systemen met elektrisch- of gasaangedreven warmtepompen voor toepassing in commerciële of grote utiliteitsgebouwen, zoals retail, kantoren en hotels. “We kennen de Europese markt door en door en leveren ook veel componenten voor bestaande airconditioningssystemen, waaronder fanmotoren, compressoren en de bijbehorende elektronica,” stelt Burghout. “Al deze componenten zijn 100% Panasonic en worden in eigen huis geproduceerd.

CZ_TAW1 App iPad

Aquarea
Om op een duurzame manier warmte of koude te maken zitten de lucht-water systemen volgens Burghout gigantisch in de lift. “Vooral voor de vervangingsmarkt zien we een grote interesse en afzet van onze Aquarea systemen. De Aquarea All-In-One oplossingen zien we veel worden toegepast in nieuwbouw als bestaande bouw. Deze units zijn dan ook gecertificeerd voor de EPN berekening voor zowel verwarming en tapwater bereiding (5 en 7 kW). Met de Aquarea 5 of 7 kW kan een maximale EPC besparing worden gerealiseerd. In combinatie met onze eigen PV panelen met hoog rendement kunnen zelfs woningen met een relatief klein dakoppervlak energieneutraal gemaakt worden. Al onze Aquarea toestellen zijn voorzien van A++ label. Hierdoor kunt u maximale subsidie krijgen in de bestaande bouw. De subsidie loopt uiteen van 2.300 tot 2.900 euro, afhankelijk van het type model. Ook voor de niet gecertificeerde F gassen installateur hebben wij oplossingen door een brede range aan monoblocken. De hydraulische unit is namelijk in het buitendeel verwerkt. Dat bespaart bovendien ruimte in het pand zelf.”

WH_UD03-05EE5

De regelgeving wordt steeds strenger en systemen steeds energiezuiniger, zoveel is wel duidelijk. In het kader van global warming potential moet ook het gebruik van traditionele koudemiddelen worden gereduceerd. Volgens Burghout is Panasonic al geswitcht voor de individuele lucht-lucht warmtepompen voor thuisgebruik naar R32. Vanaf april 2017 zijn ook de Multi split systemen verkrijgbaar als R32 oplossing. R32 is de opvolger van R410A en heeft maar 1/3 global warming potential vergeleken met R410A. Dat is minder belastend voor het milieu én tevens wordt een prestatieverbetering gerealiseerd van 10%. Een win-winsituatie.”

 

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Panasonic Meer informatie