Certificering voor ZZP’ers in de techniek

Onlangs is de gasketelwet aangenomen. Deze nieuwe wet is erop gericht dat iedereen die werkt aan verbrandingsinstallaties zoals cv-ketels vanaf 1 april 2022 gecertificeerd moet zijn. Bedrijven zullen zich hier gemakkelijk aan kunnen conformeren. Maar er is een grote groep zzp’ers die dikwijls niet op de hoogte is van dergelijke wetswijzigingen.
Daarom start Connect ZZP, zakelijk dienstverlener voor zelfstandige ondernemers in de techniek, samen met Solar Opleidingen een campagne om deze doelgroep te informeren en te activeren om zich te laten certificeren. Op deze manier zorgen beide partijen ervoor dat ook de zzp’er in de installatietechniek straks aan de eisen voldoet. Zowel de monteurs zelf als het bedrijf moeten straks gecertificeerd zijn. Menno Limm, commercieel directeur bij Connect ZZP: “Zonder certificering kunnen monteurs over dik een jaar een groot deel van hun werkzaamheden niet meer uitvoeren.”
Jos Fleischeuer, Manager Educational Services bij Solar Nederland licht de campagne om zzp’ers in de techniek in Nederland te informeren toe: “Zo wordt voorkomen dat er een groot tekort aan cv-monteurs ontstaat. Wij bieden opleidingen aan in de avonduren of weekenden, zodat de ondernemer geen waardevolle werkuren hoeft te missen.” Met de samenwerking tussen Connect ZZP en Solar Nederland zetten de twee partijen alles op alles om de zzp’er aan het werk te houden.”