Climate Recovery winnaar Product of the Year 2017

Op 26 september werd Climate Recovery uitgeroepen tot wereldwijde winnaar van Product of the Year tijdens de Global Insulation Conference in het Poolse Krakau. Het gaat hier om een belangrijke internationale conferentie voor isolatieproducenten, -leveranciers en -experts. De onderneming won de prijs voor het ontwerp van het geïsoleerd luchtkanaalsysteem voor de utiliteit en woningbouw.

Het bedrijf sleepte in 2016 ook al de Product of the Year award in de wacht tijdens de Insulation Expo (IEX) in Keulen. Managing Director en medeoprichter Göran Bernhardsson: “Het is mooi om erkenning te krijgen vanuit de isolatiebranche voor ons innovatief kanaalsysteem. Sinds de oprichting in 2008 zijn we continu bezig geweest om een duurzamer kanaalsysteem te ontwikkelen voor de HVAC-markt (verwarming, ventilatie en koeling). Ons doel voor de HVAC-markt is om te laten zien dat er betere materialen dan staal zijn voor luchttransport in de gebouwde omgeving. Ons systeem, dat hoofzakelijk uit glas en zand wordt geproduceerd, is daarop het antwoord.

Climate Recovery werkt met een montagesysteem dat 50 procent sneller werkt dan concurrerende installaties. Dat komt door de luchtdichtheidsklasse D. Het systeem is zeer geschikt voor zowel bestaande- als nieuwe gebouwen om een slag te maken als het gaat om energie-efficiëntie. Een ander voordeel is de CO2-reductie van 80 tot 90 procent ten opzichte van conventionele stalen luchtkanalen in de HVAC. Een logistiek voordeel is dat tot wel 90 meter kanaalwerk op een standaard pallet vervoerd kan worden door het gepatenteerde ship-flat systeem. Verder beschikt het systeem over standaard 6 dB/m geluidsreductie. De bij conventioneel kanaalwerk noodzakelijke aanvullende geluiddempende voorzieningen hoeven niet meer gebruikt te worden.