Dakramen bedienen met je stem

Dakramen die zelfstandig open en dicht gaan op basis van het weer en de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis: VELUX ACTIVE with NETATMO is het eerste smarthome-systeem dat de luchtkwaliteit in huis reguleert met hightech sensoren en weer-apps. Dakramen, raamdecoratie en rolluiken zijn door de connectie met de Apple® HomeKit™ ook voor het eerst spraakgestuurd te bedienen.

VELUX ACTIVE with NETATMO, een coproductie van VELUX en het Franse techbedrijf Netatmo, kan geheel zelfstandig denken én handelen. Slimme sensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem om dakramen en lichtkoepels te openen of te sluiten – alles zonder tussenkomst van de bewoner. Voor nog meer gemak biedt Apple’s intelligente spraakgestuurde assistent Siri® uitkomst: VELUX ACTIVE is het eerste smart home systeem voor dakramen die te koppelen is aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple.

Het VELUX ACTIVE with NETATMO startpakket is verkrijgbaar bij dealers voor 249 euro. De aanvullende binnenklimaatsensoren zijn verkrijgbaar voor 99 euro.