(Data)bekabeling in gebouwen: alles onder één dak

Op zoek naar (data)bekabeling in gebouwen? Zoek niet verder. Onder de noemer Building Management Systems levert Helukabel namelijk een compleet palet aan bekabeling voor werkelijk alle functies in een gebouw: van veiligheid tot toegankelijkheid en van data tot PV. Een gesprek met dé expert in kabeltechnologie, Horst Messerer, productmanager bij Helukabel, over de unieke filosofie van de Duitse kabelfabrikant en de innovaties in (data)bekabeling.

One-stop-shop
Helukabel profileert zich nadrukkelijk als partner voor de installateur, groothandel en OEM. “We zijn geen monopolist, maar houden er een andere filosofie op na dan klassieke kabelfabrikanten,” begint Messerer. “Zo zijn we sterk in het produceren van kabels, maar ook in het logistieke proces erachter. Via onze omwikkelservice kunnen klanten precies die lengtes bestellen die ze ook daadwerkelijk nodig hebben voor een project. En dankzij een zeer breed spectrum aan installatietoebehoren kunnen we bijvoorbeeld kabels volledig assembleren en voorzien van de benodigde connectoren. We zijn dus met recht een one-stop-shop en leveren desgevraagd plug-and-play oplossingen. In dat laatste geval is men verzekerd van een 100% gegarandeerde connectie; de montage is immers ‘beproefd’.”

Intelligentie
De expert in kabeltechnologie is van mening dat de term intelligente kabeloplossingen te pas en te onpas wordt gebruikt, zeker in relatie met Internet of Things of Industry 4.0. “Een intelligente kabel bestaat niet,” zegt Messerer stellig. “Een kabel is niet meer dan een stuk draad, een passief element. De intelligentie komt vóór en na de kabel. Het is wel zaak dat de kabel die intelligentie kan faciliteren. Werd dertig jaar geleden nog voor iedere functie een aparte kabel getrokken, anno 2020 kan één kabel meerdere functies faciliteren met een ongekende snelheid van dataoverdracht. En daarin is het einde nog niet in zicht. In de toekomst zullen we grotere capaciteiten data met nóg hogere snelheden kunnen faciliteren.”

Anders dan klassieke kabelfabrikanten die vaak op één paard wedden, bedient Helukabel met zijn kabeloplossingen zowel de markt voor gebouwen als de industrie. Ook is het Duitse familiebedrijf sterk vertegenwoordigd in kabeloplossingen voor PV-installaties (en -parken), mediatechnologie en windparken. De firma levert zijn kabeloplossingen aan maar liefst 160 landen, veelal uit voorraad binnen 24 uur. Vanuit de vestiging in Nederland is Helukabel ook voorraadhoudend voor veel partijen in ons land.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar HelukabelMeer informatie