Datakoffer: monitoren van processen en vastleggen van data

Als een installatie niet optimaal draait en de storing vaak op een meest ongunstig moment speelt, kan de Datakoffer van Delta Technics Engineering een uitkomst zijn. Continue dataopslag van de meetwaarden en automatische doormelding bij het overschrijden van de boven- en/of ondergrenswaarde geeft een betere grip op het proces.

Door toepassing van XLR connectoren zijn de sensoren (passieve of actieve) snel en eenvoudig aan te sluiten op de datakoffer. “We hebben verlengkabels in diverse afmetingen ter beschikking,” zegt Dew Tetar van Delta Technics Engineering. “De datakoffer is bovendien standaard voorzien van USB poorten en TCP/IP voor dataopslag en communicatie. Er zijn acht analoge ingangen voor passieve sensoren, acht universele in- en uitgangen voor onder andere actieve sensoren of sturingen, twaalf relais uitgangen voor diverse toepassingen en twaalf status ingangen.”

Indien de ingestelde grenswaarden of instellingen overschreden worden, zal een automatische doormelding plaatshebben. Dat kan volgens Dew naar een emailadres, maar indien gewenst ook via een SMS bericht naar de mobiele telefoon. “Tevens zijn er mogelijkheden om de datakoffer te koppelen aan het bestaande datanetwerk. Dat biedt mogelijkheden tot communicatie met regelsystemen van derden via Bacnet, Modbus protocol, enz.”

De regelaar die voor de datakoffer wordt gebruikt, is volgens Dew geschikt voor diverse toepassingen. “Zo kan ook het energieverbruik worden gemonitord, omdat de regelaar multifunctioneel en vrij programmeerbaar is. Na het aanpassen van de software kunnen op de USB poort energiemeters worden aangesloten via een Modbus Dongle; een 2-kanaalsuitvoering met de mogelijkheid om in totaal 32 energiemeters aan te sluiten.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Delta Technics EngineeringMeer informatie