De volgende stap in gebouwautomatisering

Gebouwen worden steeds slimmer. Tegelijk zijn productlevenscycli van ontwikkelingen die zich richten op zogenaamde smart buildings steeds korter. Producten volgen elkaar in hoog tempo op. Dit alles om een zo optimaal mogelijk gebruikscomfort te realiseren. Als specialist in gebouwautomatisering heeft Webeasy een wel heel bijzonder platform omarmd. Paul Straver van Webeasy ziet het als de volgende stap in gebouwautomatisering.

010Gebouwen worden tegenwoordig volgehangen met allerlei sensoren als gevolg van het internet of things, begint Straver. “Gebruikers willen steeds meer individueel hun comfort kunnen regelen en beheren. Het gebouwbeheer gaat wat dat betreft de ICT achterna. Werd een gebouwbeheersysteem voorheen voor tientallen jaren geïnstalleerd, tegenwoordig vraagt het voortdurend aanpassingen en updates naar nieuwe technieken. Installateurs zullen mee moeten evolueren om tegemoet te komen aan de behoefte in de markt. Met een goede serviceorganisatie kan een installateur daar prima op inspelen en nieuwe dienstverlening aanbieden. In plaats van met allerlei afzonderlijke blackboxen, kan Webeasy via één platform alle technologieën in een gebouw koppelen, beheren en aansturen. Dat begint bij besturing en beheer van klimaatinstallaties maar gaat verder zoals verlichting en energiemanagement tot aan de toegangscontrole, het inbraakpreventiesysteem, doucheautomatisering en legionellapreventie. En nog veel meer.”

Open structuur
Webeasy heeft het Niagara platform van Tridium omarmd, een platform dat wereldwijd de standaard is op het gebied van gebouwautomatisering. Straver: “Op dit platform ontwikkelen wij zelf software voor het beheersen van klimaat- en ruimteregeling, doucheautomatisering en beveiliging. Dankzij de openheid van het platform, kunnen we heel eenvoudig koppelen met producten van derden. Dat vereenvoudigt niet alleen de installatie, maar ook het gebruiksgemak gaat er aanzienlijk op vooruit. In een overzichtelijk dashboard wordt het functioneren van de installaties gepresenteerd. Het geeft de gebruiker een totaaloverzicht en tevens inzicht op detailniveau.”

WE-SERVER-8000 met antenne (zij)

Straver herhaalt nogmaals dat ook de installatiebranche zal moeten veranderen om toekomstbestendig te zijn. “Een gebouw wordt steeds dynamischer en dat vraagt een continue ontwikkeling en aanpassing van de systemen. We kijken naar wat er leeft in de markt en ontwikkelen op basis daarvan nieuwe applicaties of adopteren deze van derden. We beschikken over een eigen project- en serviceorganisatie om projecten tot een goed einde te brengen. De producten leveren we via ons dealerkanaal met installatiepartners en system integrators door heel het land. Via ons concept is de gebruiker verzekerd van een toekomstbestendig gebouwbeheersysteem wat mee ontwikkelt met de veranderingen van organisaties die in gebouwen werkzaam zijn,” zegt Straver tot besluit.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Webeasy Meer informatie