Digitalisering van service- en montagewerkzaamheden

De bouw- en installatiebranche is een mooie sector, maar de concurrentie is bikkelhard. Rendabiliteit en efficiëntie worden stilaan de sleutel tot succes. Om de continuïteit te borgen, verkiezen installateurs steeds meer een ERP oplossing boven de vele Excel-sheets. Dat zegt Erwin Martens van Plenion, een Belgische onafhankelijke ontwikkelaar van ERP- en mobiele oplossingen. Martens legt uit hoe de digitalisering van service- en montagewerkzaamheden in het voordeel van de installateur kan werken.

Plenion ontwikkelt ERP oplossingen met functionaliteit voor de specifieke branches. De grote mate van flexibiliteit laat Plenion toe op basis van geavanceerde parameters het pakket aan te passen aan de behoeftes en vragen van de sector en bedrijf. Daarnaast ontwikkelt Plenion eveneens de mobiele apps en oplossingen die toelaten gegevens op het terrein te kunnen consulteren, eventueel te bewerken en terug te sturen. Martens: “Onze specialiteit ligt in de technische branches in dienst van installatie- en bouwbedrijven gaande van elektro, HVACR, security, renovatie, infrastructuur en bouw. Alle ontwikkelingen gebeuren inhouse door ons eigen development team. We streven naar een maximale integratie van alle onderdelen om tot één vlot werkende oplossing te komen en maximaal te renderen.”

Schermafbeelding 2017-09-08 om 09.13.35

De digitalisering van service- en montagewerkzaamheden biedt vele voordelen. “Zo hebben installateurs via onze oplossing direct de beschikking over de juiste kostprijs van een product of artikel,” zegt Martens. “De koppelingen met de vele groothandels maken het aanmaken van producten of materialen quasi kinderspel, de update van prijzen idem. Installateurs kunnen via onze oplossing dus de vele Excel-sheets overboord gooien en veel efficiënter werken en sneller reageren met offertes op aanvragen uit de markt. In een paar ‘clicks’ kom je tot de juiste offerte. Daarvoor hoeven ze bovendien geen dubbele handelingen meer te verrichten. Alles wordt gestroomlijnd en berekend in één vlot werkend systeem. Ook registraties op de werf via mobiele devices is gegarandeerd. Werkbonnen voor service en montage worden bij meer dan 50% van onze klanten reeds mobiel afgehandeld. Alle betrokkenen hebben altijd de beschikking over de meest actuele gegevens op ieder moment van de dag. Het opvragen van opdrachten, vergunningen, klipinformatie, maar ook het vastleggen van de uitgevoerde werkzaamheden, het nemen van beeldmateriaal is direct gekoppeld aan het juiste dossier.”

Plenion zorgt voor de mobiele toepassing onder Windows, iOs en Android. “Wij staan 100% voor de ERP/Backoffice en mobiele toepassingen. De integratie tot op het kleinst detail is hierdoor verzekerd. Daarmee kan een installateur het verschil maken voor nu en in de toekomst.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Plenion Meer informatie