Dit zijn de winnaars van de VSK Awards 2016

Uit ruim honderd inzendingen zijn vier winnaars gekozen voor de VSK Awards 2016. Ambrava, Inventum, Ubbink en Itho Daalderop zijn in de prijzen gevallen in respectievelijk de categorieën Design, Energiebesparing, Installateurzaken en Systeemoplossingen. Voor het eerst telde de stem van het publiek even zwaar als die van de vakjury.

De prijswinnaars ontvingen de award uit handen van UNETO-VNI- en juryvoorzitter Titia Siertsema op de tweede beursdag van de VSK. Siertsema roemde tijdens de uitreiking het innovatieve karakter van de inzendingen. De sector evolueert volgens de juryvoorzitter, waarbij goed wordt gekeken naar de duurzaamheid van de producten. “Het wordt steeds innovatiever,” constateerde ze niet zonder trots. De toehoorders waren het met haar eens.

Winnaar Design: Ambrava – Samsung 360 cassette
De eerste ronde cassette in de wereld zonder uitblaasliniaal is een stijlvol element in ieder interieur, kan geheel vrij als ook ingebouwd geïnstalleerd worden, voorkomt koudeval en biedt het hoogst bereikbare comfortniveau, zorgt voor gelijkmatige luchtverdeling en is daarmee ook bij uitstek geschikt om te koelen.

Winnaar Energiebesparing: Inventum – Ecolution WTW-D
De Ecolution ventilatiewarmtepomp wint warmte terug uit ventilatie retourlucht, waardeert de warmte op door middel van de warmtepompfunctie tot 50°C cv-water voor verwarming en warm tapwater. Bij de gecombineerde WTW-D unit wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp alvorens het de woning in getransporteerd wordt.

Winnaar Installateurzaken: Ubbink – Het veilige en snelle Ubbink Beugelprogramma
Met het slimme en innovatieve beugelprogramma heeft Ubbink niet alleen verantwoordelijkheid genomen voor veiligheid, maar ook voor installatiegemak. De verschillende soorten kunststof beugels in het assortiment garanderen veilige en snelle montage van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen en dakdoorvoeren, ook achteraf.

Winnaar Systeemoplossingen: Itho Daalderop – Zero Energy Concept (ZEC)
Het Zero Energy Concept (ZEC) is een totaalconcept bestaande uit een warmtepomp, WTW en regeneratieunit, dat inspeelt op door ketenpartners gewenste flexibiliteit en fysieke inpassing. Een ‘menukaart’ biedt keuze uit uiteenlopende configuraties voor diverse eengezinswoningen en portieketagewoningen. Er is een grote variatie mogelijk van afgiftesystemen.