Domotica in de muur

Een flexibele, levensloopbestendige elektrische installatie in kant-en-klare casco wanden; dat klinkt ideaal voor bouwer en bewoner. Niko en Masterwall lanceren BOB-in Casco wanden die standaard zijn uitgerust met de elektrische installatie Niko Home Control.

Kant-en-klare casco wanden met een levensloopbestendige elektro-installatie; voor elke deelnemer in het bouwproces kleven er grote voordelen aan de BOB-in Casco wanden van Masterwall, uitgerust met Niko Home Control. Voor de bouwer en installateur is het efficiënter dan ooit omdat alle elektra al in de wanden zit verwerkt; voor de bewoner levert het comfort, energiebesparing en flexibiliteit op. Niko werkt al langer aan het concept samen met Masterwall en zo was er al eerder de mogelijkheid om tijdens en na de bouw gemakkelijk aansluitingen toe te voegen, maar nu wordt het BOB-in concept naar een hoger niveau getild.

De uitbreiding met Niko Home Control maakt het mogelijk om op elk moment aanpassingen en uitbreidingen te doen op het gebied van comfort, veiligheid en zorg. Denk aan het centraal aansturen van verlichting, verwarming, zonwering, inbraakbeveiliging en aanwezigheidssimulatie. Dit kan via het touchscreen in huis, of op afstand via een smartphone of tablet. Niko Home Control geeft ook inzicht in energieverbruik en kan daarom volgens zijn makers een besparend effect hebben van gemiddeld 15 procent.