Duurzaam Bouwen Awards 2016: 42 inzendingen

De inschrijving voor de Duurzaam Bouwen Awards is gesloten. In totaal hebben 42 organisaties zich aangemeld in vier categorieën. Op 9 februari worden de genomineerden van categorie 1 t/m 3 bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is categorie 4 voor gestapelde bouw.

Iedereen beseft dat het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de bestaande woningen en utiliteitsgebouwen momenteel de grootste uitdaging voor de bouwsector is. Het Energieakkoord sluit hier naadloos op aan en de partners van de Awards hebben een belangrijke rol bij het realiseren van de doelen van dit landelijke akkoord. Daarnaast wil de overheid het creëren van een Circulaire Economie stimuleren.

Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards in 2016 is het verkiezen van die organisaties die tot nu toe het beste slagen in het oppakken van deze twee grote uitdagingen en voorbeeldig voor hun beroepsgenoten zijn. De genomineerden van categorie 1 t/m 3, respectievelijk Gemeente/Regio, Woningcorporatie en Bouwpartij worden 9 februari bekend gemaakt. Half februari is er een interactieve bijeenkomst voor de deelnemers van categorie 4. Zij presenteren hun renovatieaanpak voor gestapelde bouw aan de stuurgroep van NeZeR, die vervolgens de drie genomineerden bekend maakt.

De Duurzaam Bouwen Awards 2016 worden op dinsdag 22 maart uitgereikt tijdens Building Holland in de RAI in Amsterdam. Tijdens de uitreiking worden de winnaars bekend gemaakt en ontvangen zij per categorie hun Duurzaam Bouwen Award.