Elektrische arbeidsmiddelen keuren, kan veilig en snel

De Arbowet schrijft voor dat elektrische arbeidsmiddelen periodiek op veiligheid gekeurd moeten worden. Deze testen zijn vaak tijdrovend, dus de behoefte aan een zo efficiënt mogelijke keurmethode is groot. KWx (onderdeel van Hemmink) springt op die wens in en presenteert de Omega GT XA MI3360. Met deze NEN 3140 apparatentester gaat het keuren van elektrische arbeidsmiddelen voortaan sneller en eenvoudiger stelt productspecialist elektrotechnische meetapparatuur Cor van den Boogert.

Veel ondernemers beschouwen keuringen vaak als een noodzakelijk kwaad. De Omega GT XA MI3360 is erop gericht om zo snel en efficiënt mogelijk te testen. Uiteraard zonder dat dat ten koste van de veiligheid gaat. “Het systeem van KWx is in verschillende sectoren inzetbaar. Er bestaan drie varianten van deze apparatentester. Er is een standaardversie voor kleinere apparatuur zoals verlengkabels en boormachines. Voor zwaardere apparaten zoals lasapparatuur bestaat een andere versie. Tot slot bestaat er ook een variant voor de medische wereld,” weet Van den Boogert.

Ervaren keurders kunnen binnen no time met het systeem aan de slag. “Het aantal knoppen is beperkt. Een ander voordeel is dat de Omega GT XA MI3360, via een software development kit (SDK), eenvoudig aan externe software en onderhoudspakketten te koppelen is,” stelt de productspecialist. De apparatentester van KWx heeft een SD-, USB- en Bluetooth-aansluiting. “Er is ook een app beschikbaar, zodat je het systeem via een smartphone of tablet kunt aansturen.”

Gebruiksgemak
Gebruiksgemak was een speerpunt bij de ontwikkeling van de apparatentester. Een overzichtelijk touchscreen schotelt de gebruiker een aantal keuzemogelijkheden voor. Zo kan er gekozen worden voor onder meer automatisch of handmatig testen. Van den Boogert: “In de algemene instellingen worden alle gegevens van bepaalde apparaten en klanten opgeslagen, zodat je bij een volgende test direct alle informatie bij de hand hebt. Dat scheelt een hoop tijd.”

De Omega GT XA MI3360 is draagbaar, maar heeft wel netvoeding nodig. “Het apparaat heeft een kleine accu en gaat in slaapstand als de voeding er tijdelijk uitgehaald is. Je hoeft het apparaat dus niet steeds opnieuw op te starten, zodat je probleemloos kunt doorwerken,” stelt Van den Boogert.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar KWx Meer informatie