Energie-efficiëntie: terugkerend thema bij DICTATOR

Als fabrikant en leverancier van mechanische en elektrische producten voor het openen en sluiten van deuren, vormt energie-efficiëntie een belangrijk thema bij DICTATOR. Dankzij een doordacht concept leveren de elektrische producten van DICTATOR slechts een geringe bijdrage aan de energierekening. Technisch verkoop adviseur Marcel Reijntjens vertelt over het belang van het zo snel mogelijk sluiten en gesloten houden van deuren, alsmede over de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Energie-efficiëntie is tegenwoordig een heet hangijzer bij de realisatie of renovatie gebouwen. Het voorkomen of in ieder geval terugdringen van energieverspilling is daarin volgens Reijntjens ook een belangrijk aspect. “Als een deur ‘na gebruik’ automatisch (lees: elektrisch of mechanisch) sluit, gaat er minder kostbare warmte of koude verloren. Vooral in het laatste geval kan de energierekening fors oplopen, want koelen kost immers in verhouding meer energie dan verwarmen. Door een deur zo snel mogelijk te sluiten, wordt het klimaat niet verstoord. Wij beschikken over een breed assortiment aan deurdrangers voor zowel draaiende deuren als schuifdeuren en zowel in een elektrische als mechanische uitvoering.”

Gegarandeerde sluiting
De elektrische deursluiters kenmerken zich volgens Reijntjens door een laag standby verbruik. “Een aantal van onze elektrische deursluiters opent elektrisch, maar sluit mechanisch door middel van een veer die op spanning wordt gebracht bij openen. Dat komt niet alleen het energieverbruik ten goede, maar garandeert ook de deursluiting mocht de netspanning wegvallen.” Het mechanisch of elektrisch sluiten is één, maar het gesloten houden van de deur is twee. Reijntjens: “Als gevolg van over- of onderdruk worden deuren vaak niet geheel gesloten zodat ongewenste koude of warmte alsnog binnen kan treden. Onze kwaliteitsproducten garanderen een 100% blijvende sluiting. Een kierende draaideur kan bijvoorbeeld eenvoudig worden tegengegaan met onze befaamde deuropvanger.”

Toepassing DICTAMAT 500 op koelceldeuren

Recent heeft DICTATOR de serie elektrische schuifdeuraandrijvingen voor licht commerciële toepassingen en voor de zorg- en private sector verbeterd. Met name in de zorg biedt het grote voordelen als een ruimtebesparende schuifdeur ook elektrisch bediend kan worden. De Dictamat OpenDo T2 kenmerkt zich door een laag energieverbruik, is onderhoudsarm en uitermate stil. “Daarnaast gaan onze producten ook qua uitstraling met de tijd mee. Aansluitend op de trend ‘retro-modern’ is intussen een groot deel van het gamma ook leverbaar in de kleur matzwart,” zegt Reijntjens tot besluit.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Dictator Meer informatie