Esthetiek en akoestiek gaan hand in hand

Een tegelvloer, stucwanden, hoge en strakke plafonds, grote raampartijen, een minimalistisch interieur…, het zijn dé trends in binnenhuis- en kantoorarchitectuur, maar funest voor de akoestiek. Met Eleganza verbetert Armstrong CeilingSolutions de akoestiek zonder afbreuk te doen aan de beoogde strakke uitstraling van het plafond. Tijdens Architect@Work in Rotterdam zet Armstrong het baanbrekende plafondsysteem volop in de spotlights.

Armstrong CeilingSolutions is een wereldwijd opererende fabrikant van akoestische plafondpanelen voor zowel de woningbouw als utiliteit. “Onze focus ligt op de ontwikkeling en productie van minerale-, metalen- en houten plafondsystemen, en losse elementen zoals Baffles en Canopies,” zegt Thomas Kramer van Armstrong CeilingSolutions. “In alle systemen gaan esthetiek en akoestiek hand in hand om een prettige woon- en/of leefomgeving te realiseren zonder afbreuk te doen aan het beoogde ontwerp.”

Rustgevende akoestiek
Een van de meest recente ontwikkelingen van Armstrong is het Eleganza plafondsysteem. Thomas legt uit: “Het systeem kenmerkt zich door een 100% naadloze afwerking en een ongekende akoestiek met een geluidsabsorptie (Alpha w) van maar liefst 0.95. Eleganza wordt gemonteerd met behulp van ons eigen Armstrong DGS ophangsysteem, maar ook uitgebreide maatwerkoplossingen zijn altijd mogelijk. De platen zijn leverbaar in een standaardafmeting van 2400 mm x 1200 mm x 25 mm en worden na montage monolithisch afgewerkt met een akoestische verf. Het resultaat is een elegant en fijn gestructureerd, 100% naadloos plafond dat bovendien langer wit en helder blijft.” Behalve voor moderne nieuwbouw is Eleganza volgens Thomas ook perfect toepasbaar in monumentale panden en luxe villa’s om het galmen te elimineren, zonder afbreuk te doen aan het design.

Eleganza is eind 2017 geïntroduceerd op de Nederlandse markt en een doorslaand succes. “We krijgen veel aanvragen uit binnen en buitenland. Momenteel zijn we dan ook druk bezig om Eleganza verder uit te rollen over heel Europa. Tijdens Architect@Work laten we het brede toepassingsbereik zien van Eleganza. Voor elke situatie bieden we namelijk een geschikte oplossing: een verbeterde akoestiek zonder compromis,” zegt Thomas tot besluit.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Armstrong CeilingSolutionsMeer informatie