FLS montagesysteem van fischer legt focus op gebruiksgemak

Bevestigingsspecialist fischer introduceert de nieuwe marktstandaard in de installatietechniek in de vorm van het FLS montagesysteem. Dankzij de focus op gebruiksgemak en montagesnelheid is het plaatsen van installatietechnische constructies voortaan kinderlijk eenvoudig, stelt marketing- en productmanager Patrick van der Korst: “Het is net technisch Lego voor volwassenen.”

Het FLS montagesysteem bestaat uit één type montagerails en is verkrijgbaar in drie hoogtes én diverse voorgemonteerde componenten. “Het is niet meer nodig te klungelen met verschillende onderdelen, aangezien je voortaan met één component de constructie opbouwt. Het is een kwestie van het component in de rails plaatsen, 90°draaien, positioneren en aandraaien. Dat is alles! Je zou het een beetje als technisch Lego voor volwassenen kunnen zien,” verduidelijkt Van der Korst.

Het systeem is ook opgenomen in de berekeningssoftware van fischer. “Dat geeft de constructeur duidelijkheid wat wel en wat niet mogelijk is qua belastingen,” zegt Van de Korst. Het systeem is niet alleen eenvoudig te plaatsen, maar werkt ook tijdbesparend. “Er kan een tijdswinst van 60 tot 65 procent worden behaald. Als er voor wordt gekozen om met losse componenten te werken, is de gebruiker minstens vijftig procent meer arbeidstijd kwijt.” Het FLS montagesysteem vraagt een iets hogere investering ten opzichte van de aanschaf van losse onderdelen. Van der Korst: “Die investering betaalt zich echter binnen no time terug. Een klus waarvoor normaal gesproken acht uur staat, kan voortaan in drie uur worden afgerond.”

 

Foutloze montage
Het montagesysteem bestaat uit diverse voorgemonteerde componenten én verschillende afmetingen montagerails. Het systeem biedt dus voor nagenoeg elke situatie een oplossing. De montage gaat zeer eenvoudig. “De vertanding in de rails in combinatie met de verende componenten grijpen bij montage direct in elkaar,” stelt de marketing- en productmanager.

“De vertanding houdt het component op zijn plek, waardoor de constructie bij verticale montage niet kan wegglijden. Door de bout van het component in te drukken, kan deze gemakkelijk worden gepositioneerd. Het enige wat resteert is vastdraaien.” Daarnaast is het profiel zo ontworpen dat deze qua sterkte en gatenpatroon een uitstekend alternatief vormt voor de gangbare 30/15 rails. “Kortom, geen enkele reden om dit systeem niet uit te proberen,” besluit de marketing- en productmanager.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Fischer Meer informatie