Gebouwbeheer en energiemanagement ineen

Bij het beheer van een gebouw spelen de energiekosten geen onbelangrijke rol. Tegelijk kan op deze kostenfactor aanzienlijk worden bespaard. Het geïntegreerde systeem voor gebouwenbeheer en energiemanagement van Kieback&Peter – Qanteon – helpt bij het vinden en realiseren van besparingsmogelijkheden en het controleren van het succes daarvan.

Qanteon verbindt de capaciteiten van een B-AWS- gecertificeerd gebouwbeheersysteem met de functionaliteit van een ISO 50001-gecertificeerd energiemanagement. Op die manier vormt Qanteon de basis voor een duurzaam en economisch succesvol gebruik van gebouwen, zo meldt Kieback&Peter. Moesten tot nu toe steeds twee producten worden geïntroduceerd, uitgelegd en onderhouden, dan voldoet Qanteon nu aan alle eisen. Het bespaart bovendien in kosten. Door de samengevoegde verwerking van de energie- en installatiegegevens kunnen beslissingen sneller genomen en besparingen vroeger gerealiseerd worden.

Het design en de bediening van Qanteon zijn geoptimaliseerd voor elke type eindapparatuur: desktop, tablet of smartphone. Qanteon werkt met HTML5 en is daarmee onafhankelijk van besturingssystemen en hardware-platformen.