Gereedschap volgsysteem 4.0

Gereedschap en materieel willen nogal eens onvindbaar zijn. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers van een technisch bedrijf op een werkdag gemiddeld 12 minuten zoeken naar gereedschappen. Tijd die beter benut kan worden en uitmondt in een serieuze kostenpost (faalkosten) voor bedrijven op jaarbasis. Met Nanolink is dat zoeken voorgoed verleden tijd. Op de Installatie & Elektro Vakbeurs Gorinchem 2019 presenteert Nanolink de nieuwste app en softwarerelease 4.0 met een aantal interessante nieuwe features.

Merkonafhankelijk
Het revolutionaire gereedschap volgsysteem is een Deense vinding en is sinds 2018 ook in de Benelux verkrijgbaar via Nanolink Benelux BV. Directeur Arjen Baas: “Het volgsysteem bestaat uit een mini-tracker aan het gereedschap die met kleine intervallen een bluetooth radiosignaal uitzendt. Het signaal wordt automatisch opgevangen door iedere smartphone waarop de Nanolink app is geïnstalleerd. In de app of op een PC wordt vervolgens de locatie van het gereedschap (de tracker met unieke code), de tijd en de afstand tot de dichtstbijzijnde smartphone getoond. Alle soorten en merken gereedschappen, materieel en apparatuur kunnen worden uitgerust met de Nanolink tag of met een QR-label.”

Periodiek onderhoud
Voor periodiek onderhoud of de verplichte jaarlijkse NEN3140 keuring is het volgsysteem volgens Arjen ook interessant. “De tracker heeft een uniek nummer en kan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een gereedschapsidentificatiesysteem. Door de keuringsdocumenten aan de app te koppelen kan voor certificatie-instanties worden aangetoond dat het gereedschap gekeurd is. En als het gereedschap gekeurd moet worden of periodiek onderhoud is gewenst, weet men het gereedschap dankzij Nanolink altijd te traceren.”

Versie 4.0
Voor 2019 heeft Nanolink een aantal nieuwe features voorzien. “Dat begint al bij de frisse, moderne look van de nieuwste softwareversie 4.0,” zegt Arjen. “Daarnaast is het voortaan mogelijk om vanuit Nanolink databestanden naar bijvoorbeeld Excel te exporteren of zelfs via een API volledig geautomatiseerd naar het ERP systeem te sturen. Ook is voortaan alle logdata inzichtelijk voor een gedetailleerd overzicht van de levensduur van gereedschappen; waar is het geweest, hoe lang en door wie is het gebruikt, enz. En dat alles wordt visueel gemaakt op een kaart.”

Arjen Baas tot besluit: “Wij bieden het meest complete en efficiëntste volgsysteem in de markt, waarvoor alleen een app nodig is. Omdat er geen kostbare tijd meer verloren gaat aan het zoeken naar gereedschappen, helpt Nanolink ook bij het reduceren van de faalkosten. Alvast tot ziens op de beurs in Gorinchem.”

U vindt Nanolink op stand B121 tijdens de Installatie & Elektro Vakbeurs 2019 op 14, 15 en 16 mei in Evenementenhal Gorinchem.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar NanolinkMeer informatie