Gezocht: bijzondere renovatie- en transformatieprojecten

De renovatie- en transformatiesector maakt zich op voor een nieuwe editie van NRP Gulden Feniks. Nog tot en met 31 januari 2017 kunnen projecten worden ingezonden voor een NRP Gulden Feniks 2017: de prijs voor Nederlands beste renovaties, transformaties en gebiedstransformaties.

NRP Gulden Feniks nodigt de bouwsector én particuliere opdrachtgevers uit om hun beste werk op het gebied van transformatie en renovatie in te zenden. Welk inspirerend, uniek of voorbeeldstellend project verdient een prijs én spotlights? Wie zijn de koplopers op het gebied van duurzaamheid en wie heeft maatschappelijke én economische toegevoegde waarde gerealiseerd, zonder de esthetiek van de opgave uit het oog te verliezen?

Om kans te maken op een NRP Gulden Feniks prijs moet een project aan een aantal
voorwaarden voldoen. Zo is het in 2016 (grotendeels) afgerond in een van de categorieën renovatie, transformatie of gebiedstransformatie. Behelst het project een substantiële ingreep wat betreft casco en/of inbouw en bestaat uit minimaal één juridische kavel bij renovatie en transformatie. Projecten met een laag budget komen in aanmerking voor de extra prijs ‘low budget, high impact’.

Alle ingezonden projecten worden beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van prof. ir. Karin Laglas. Nominaties voor NRP Gulden Feniks 2017 worden in het voorjaar bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt op donderdag 22 juni 2017 plaats.