Gratis webinars door Uneto-VNI

Op donderdag 21 april organiseert UNETO-VNI een drietal gratis webinars. Tijdens deze sessies van een half uur wordt dieper ingegaan op de onderwerpen ‘Het einde van VAR’, ‘Dossieropbouw belangrijk bij ontslagrecht’ en ‘Voorkomen van koolmonoxide bij cv-ketels’.

Per 1 mei 2016 verdwijnt de VAR en geldt de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. Aanleiding voor het invoeren van deze nieuwe wet is de wens van de overheid om het aantal schijnzelfstandigen terug te dringen. Voortaan moet de ‘goedgekeurde overeenkomst’ de functie van de VAR overnemen. Tijdens de webinar van 15.00 tot 15.30 uur wordt ingegaan op de gevolgen van deze maatregel. Tevens heeft UNETO-VNI heeft samen met Koninklijke Metaalunie twee modelovereenkomsten voor aanneming van werk opgesteld. Deze liggen ter goedkeuring bij de Belastingdienst.

Dossieropbouw was al belangrijk, maar onder de ‘Wet Werk en Zekerheid – het nieuwe ontslagrecht’, geldt dat des te meer. De ontslagreden bepaalt nu de ontslagroute: naar het UWV of naar de kantonrechter. Voor een bedrijfseconomisch ontslag en een ontslag na twee jaar ziekte, moet u naar het UWV. Bij alle andere ontslaggronden is de gang naar de kantonrechter verplicht. Van 15.45 tot 16.15 uur worden deze onderwerpen op donderdag 21 april uitvoerig besproken.

Het afgelopen najaar publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid een kritisch rapport over het gevaar van koolmonoxide bij cv-ketels. Aanleiding voor het onderzoek was dat ieder jaar gemiddeld tien mensen overlijden en honderden gewond raken door het vrijkomen van koolmonoxide bij cv-ketels en geisers.  Tijdens de webinar van 16.30 tot 17.00 uur krijgt u onder meer een toelichting op de tien aanbevelingen voor veilig en verantwoord onderhoud van cv-ketels. Aanmelden voor deze webinars kan via de website van UNETO-VNI.