Instroom jonge vakmensen bevorderen

 

Er is een schrijnend tekort aan instroom van jonge vakmensen. En zou je best iets willen doen, bijvoorbeeld door gastlessen te geven in het voortgezet onderwijs of leerlingen te ontvangen op je bedrijf voor een bedrijfsbezoek? TechniekTalent.nu maakt het makkelijk om in contact te komen met scholen in je regio via het online platform ‘Gastlessen, zó geregeld’.

Deze nieuwe kosteloze dienst brengt vraag en aanbod van scholen en bedrijven bij elkaar waardoor, op basis van aangegeven wensen en behoeften, matches ontstaan. Hoe meer bedrijven zich aanmelden, hoe sneller en makkelijker er matches tot stand kunnen komen.

Het online platform ‘Gastlessen, zó geregeld’ is ontwikkeld door TechniekTalent.nu. De stichting heeft gemerkt dat jongeren niet altijd een juist beeld hebben van werken in de techniek. Technische bedrijven die naar de jongeren toegaan op de middelbare scholen kunnen een belangrijke bijdrage leveren om dit beeld bij te stellen.

Bedrijven die onzeker zijn of zij dat wel kunnen, kunnen op de website ook terecht voor tips en handige hulpmiddelen zoals formats, checklists en een training. Daarmee kunnen gastdocenten zich voorbereiden op een succesvolle gastles of tips krijgen hoe je een goed bedrijfsbezoek organiseert.