Is uw IT-strategie toekomstbestendig?

De installatiebranche digitaliseert volop. Zo zorgt Internet of Things er bijvoorbeeld voor dat installaties zelf statusupdates uitsturen of meldingen voor preventief onderhoud genereren. En dat is nog niet alles. Installateurs hebben ook te maken met  uitdagingen als project control en contractbewaking, ketensamenwerking en een groeiende vraaggerichte markt. Dat biedt veel kansen, waarbij digitalisering cruciaal is. Al 20 jaar ontwikkelt 4PS branchespecifieke business software gebaseerd op Microsoft-technologie voor bedrijven die projectmatig werken. Om nóg meer installatiebedrijven te enthousiasmeren werk te maken van digitalisering en toekomstbestendige integrale software, organiseert 4PS op 1 april een seminar bij Microsoft Nederland. Ook u bent van harte uitgenodigd!

4PS heeft een duidelijke strategie en visie voor ogen waar al 20 jaar lang niet van wordt afgeweken, zegt Wim Jansen, Partner bij 4PS. “We supporten één industrie met één oplossing: 4PS Construct. Wij halen de kennis van de industrie binnen en gebruiken technologie van Microsoft om de kennis om te zetten naar software. Microsoft spendeert jaarlijks 10 miljard euro aan R&D en daar maken wij gebruik van. Onze software is voor de meeste gebruikers dan ook uitermate herkenbaar. We zijn Gold Partner van Microsoft en gecertificeerd om te programmeren op het platform Microsoft Dynamics 365 Business Central. De manier waarop wij onze software ontwikkelen is dan ook volledig geaccrediteerd door Microsoft.”

Wim Jansen, Partner bij 4PS

Onbegrensde mogelijkheden
Jansen moedigt installatiebedrijven aan juist nu werk te maken van digitalisatie. “De digitale transformatie is een must om ook in de toekomst relevant te blijven. Die transformatie staat overigens nog in de kinderschoenen. Technologiereuzen zijn immers nog maar net begonnen met de uitrol van apps en portals. Microsoft zet daarbij zwaar in op de cloud. Het biedt meer flexibiliteit, de opslagmogelijkheden zijn onbeperkt en maakt dat bedrijven zich minder zorgen hoeven te maken over de ICT. Mis de boot niet en zorg ervoor dat je software gebruikt die in de cloud kan draaien. Het maakt het werk vele malen efficiënter en biedt ook veel meer mogelijkheden. Zeker als straks Internet of Things een vlucht gaat nemen en installaties zelf (preventief) een melding uitsturen als er bijvoorbeeld slijtage of een storing aan zit te komen. Medewerkers hebben bovendien overal toegang tot alle informatie die relevant is om een project tot een goed einde te brengen. Door de transitie naar de cloud kunnen steeds meer backoffice functionaliteiten al op locatie worden afgehandeld. Zo is er altijd optimaal inzicht over hoe je als bedrijf ervoor staat op een project. De arm van de installateur reikt steeds verder dankzij 4PS Construct, ook ten aanzien van kwaliteits- en controlefuncties.”

Benieuwd naar de voordelen die uw bedrijf kan realiseren met toekomstbestendige business software? Op 1 april organiseert 4PS een seminar over business software voor de installatiebranche bij Microsoft Nederland op Schiphol. Krijg in één middag een overzicht van de trends en ontwikkelingen van digitalisering  en de mogelijkheden van Internet of Things. Reserveer nu uw plek! Meer informatie over uw aanmelding, het programma en de sprekers via: www.4ps.nl/seminar-installatie.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar 4PSMeer informatie