Isoleren met lucht

Vloeren verliezen veel warmte door uitstraling naar de kruipruimte en de funderingsmuren. Tonzon heeft de Thermoskussens ontwikkeld om deze warmtestraling stapsgewijs tot nul te reduceren. Deze isolatievorm is gebaseerd op het opsluiten van lucht tussen dunne maar ijzersterke folielagen. Deze hebben speciale oppervlakken die maar weinig warmte uitstralen. Hierdoor worden woningen voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Door jouw vloer te isoleren met Tonzon Vloerisolatie verlies je minder warmte, wordt de vloer sneller warm en houdt de vloer de warmte ook langer vast.

Deze isolatietechniek ontwikkelde Ton Willemsen in 1980. Men denkt dat je niet zoveel energie bespaart met vloerisolatie. Toch is het heel belangrijk, want een koude vloer neemt bijvoorbeeld vocht op. Dat zorgt weer voor gezondheidsproblemen bij woningeigenaren. Bovendien blijft met de Thermoskussens de warmte waar je het in huis wil behouden: op de vloer. Bijkomend voordeel is dat de temperatuurverdeling in de kamer gelijkmatiger wordt. Je hebt hierdoor een comfortabel binnenklimaat tegen lagere energiekosten. De vloer is nog warmer dan de lucht vlak boven de vloer en dat betekent dat je pas extra hoeft te verwarmen in huis als de buitentemperatuur flink daalt. Met de Thermoskussens als isolatiemateriaal is het stookseizoen een stuk korter. De energiebesparing is ongeveer vier keer hoger dan met andere vloerisolatie. In combinatie met de opvouwbaarheid van het materiaal, waardoor werknemers zonder vrachtwagen op pad kunnen, is de energetische terugverdientijd nog korter. Het onafhankelijke Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) heeft onlangs een onderzoek uitgebracht naar de milieueffecten van vloerisolatie. Daaruit blijkt dat Tonzon Vloerisolatie met Thermoskussens de meest milieuvriendelijke vloerisolatie is.

Tonzon Vloerisolatie kan bij verschillende vloeren worden toegepast. “Eigenlijk kan dit systeem op veel vloeren en bij elk type vloer kan de isolatiewaarde worden verbeterd. Denk daarbij aan houten vloeren, betonnen vloeren maar ook voorgeïsoleerde vloeren”, aldus Ton Willemsen. Vloerisolatie met Thermoskussens is daarnaast ook mogelijk in combinatie met vloerverwarming. Normaalgesproken wordt de kruipruimte heel warm wanneer je vloerverwarming afdekt met parket of tapijt, maar met de Thermoskussens verdwijnt de warmte niet naar onder, waardoor je deze warmte ook niet verliest.

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan kan je zelf jouw vloer isoleren, maar je kan het ook laten doen door de werknemers van Tonzon. Profiteer nu van het vloerisolatiesysteem. Bespaar slim energie en ga voor meer wooncomfort en een gezonder binnenklimaat. Vraag jouw vrijblijvende offerte aan op www.tonzon.nl .