Kans op werk groot in installatiebranche

Veel opleidingen in de installatiebranche bieden een goed werkgelegenheidsperspectief. Dat blijkt uit cijfers en analyses van Kansopwerk.nl , een initiatief van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Kansopwerk.nl geeft op basis van onafhankelijke informatie een realistisch beeld van het arbeidsmarktperspectief voor alle mbo-opleidingen. Daarmee is het een nuttige hulp bij de opleidingskeuze. De website geeft een indicatie van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt voor een mbo-gediplomeerde schoolverlater op het niveau en in het verlengde van de gevolgde opleiding. Ook voor bedrijven is de website nuttig. Zij krijgen een indicatie of er het komend jaar voldoende mbo-gediplomeerden op de arbeidsmarkt beschikbaar komen.

Vooral de opleidingen voor eerste monteur en technicus laten een positief beeld zien. Maar ook voor technici elektrotechnische industriële installaties en systemen, technici elektrotechnische installaties woning en utiliteit, en technici service en onderhoud werktuigkundige installaties is de kans op een baan in alle regio’s groot. Dat geldt in mindere mate voor de opleidingen voor monteur elektrotechnische installaties en tekenaar werktuigkundige installaties.