(Kennis)partner in koudetechniek

Tijdens de VSK-beurs in Utrecht heeft BITZER zich nadrukkelijk geprofileerd als (kennis)partner in koudetechniek. De Duitse compressorfabrikant begeeft zich steeds meer op het terrein van totaaloplosser. Ruud van Dissel, Managing Director van BITZER Benelux, praat ons bij over de laatste productontwikkelingen en de mogelijkheid om de standaard garantietermijn te verlengen tot een maximum van vier jaar.

De markt van koudetechnieken is volop in beweging, zegt Van Dissel. “Energiebesparing en milieuvriendelijke koudemiddelen spelen een steeds grotere rol. Wij bieden installateurs/adviseurs als kennispartner graag een helpende hand om tot een optimale installatie te komen. Onze compressoren vormen immers het hart van koel -en airconditioningssystemen. Maar onze focus is nog veel breder. We richten ons ook op warmtepompsystemen en Smart Climate Units. De markt vraagt namelijk meer en meer om ‘plug and play’ toepassingen. Daar spelen wij op in met onze oplossingen. Behalve compressoren in alle ranges ontwikkelen we ook drukvaten, olieafscheiders, condensors, et cetera, waardoor de componenten beter op elkaar worden afgestemd ten behoeve van energetisch optimale installaties.”

Verlengde garantie
Recent heeft BITZER de Ecoline plus compressormodellen op de markt gebracht met een permanente magneetmotor voor een efficiëntere en energiezuinige toepassing. Van Dissel: “Net als onze andere compressoren en olieafscheiders kan de ECOLINE + uitgerust worden met de IQ-module. Deze IQ-module vormt als het ware de blackbox en logt, monitort, bewaakt en vergroot het inzetgebied van de compressoren. Het geeft de gebruiker ook duidelijk inzicht in het energiegebruik van de installatie. Via een QR-code op de compressor kunnen gebruikers zich bovendien aanmelden op onze servicewebsite. In combinatie met de IQ-producten wordt de garantie gratis met een jaar verlengd. En tegen geringe meerkosten verlengen we de garantietermijn zelfs tot maximaal vier jaar.”
Andere recente ontwikkelingen van BITZER zijn de nieuwe OAHC-olieafscheiders en de nieuwe ECOLITE condensing unit, het kleine broertje van de ECOSTAR. “Op elk vlak en voor elk marktsegment bieden we een oplossing,” benadrukt Van Dissel.

Frequentieregelaars
We anticiperen voortdurend op ontwikkelingen in de markt. Van Dissel: “Onze VARIPACK frequentieregelaars, eveneens een IQ-product, helpen het energiegebruik van de installatie te reduceren. Deze frequentieregelaar stemt het vermogen van de compressor nauwkeurig af op de koelvraag, waardoor zowel het energiegebruik als de bedrijfskosten dalen en de efficiëntie van de BITZER compressor zowel bij vol- als deellast toeneemt. Tevens is de VARIPACK geschikt voor moderne motorconcepten inclusief de permanente magneetmotoren van de ECOLINE + zuigercompressoren. De frequentieregelaars blinken uit in eenvoud en laten zich zeer eenvoudig configureren. Specifieke kennis van regelaars is dan ook niet vereist.”

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar BITZERMeer informatie