Klaar voor de AVG?

De deadline om aan de nieuwe privacywetgeving te voldoen komt steeds dichterbij. Vanaf 25 mei 2018 moeten alle organisaties zich houden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wet vervangt de huidige Wet bescherming persoonsgegevens en stelt strengere eisen aan de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt. Bent u er al klaar voor?

Om te voldoen aan de eisen van de wet moet u een aantal noodzakelijke maatregelen nemen, zoals het opstellen van contracten en aanpassingen van ICT-systemen. U moet kunnen aantonen dat u voldoet aan de AVG. Om dit te kunnen doen moet u onder andere uw gegevensverwerkingen in een register in kaart brengen. Ook moet u een overeenkomst afsluiten met partijen die voor uw organisatie gegevens verwerkt. Om u hierbij te helpen heeft UNETO-VNI een verwerkingsregister en model verwerkersovereenkomst opgesteld.

Op de website van UNETO-VNI vindt u deze informatie en meer over de AVG op één plek verzameld. Hier vindt u checklists, belangrijke voorbeelddocumenten en links naar een aantal handige websites. Ook is er een online 15-stappenplan ontwikkeld om tijdig te voldoen aan de eisen van de AVG. Als lid van UNETO-VNI krijgt u met kortingscode UNETO-VNIAVG50 50 procent korting.