Klemko Techniek BV verduurzaamt gebruiksvoorwerpen

Het bijzondere uit het alledaagse halen is de missie van Klemko Techniek BV. De producent van aansluittechniek en ledverlichting neemt vanzelfsprekende verbruiksartikelen onder de loep en zoekt naar verbeterpunten in het Mepac en Canalit assortiment. Het resulteerde in een nieuw type PowerloQ bundelband en Canalit kabelkanaal. Marketing- en communicatiemanager Nick van de Klundert vertelt meer over deze innovatieve oplossingen.

“Bundelbanden en kabelkanalen zijn producten die al 30 jaar vrijwel onveranderd zijn gebleven. We zijn echter altijd op zoek naar nieuwe manieren om efficiënter en kostenbesparend te werken,” vertelt Van de Klundert. “Om te kijken of verbetering mogelijk was, voerden we onderzoek uit. Dat bleek dus het geval en daarom hebben we de bundelband opnieuw uitgevonden.”

De PowerloQ kun je beschouwen als de bundelband 2.0. “Deze innovatie is 30 procent smaller dan de bestaande varianten, waardoor op materiaalkosten bespaard wordt maar een gelijkwaardige trekkracht wordt behaald. Zo is een PowerloQ bundelband van 3,5 milimeter breed even sterk als een reguliere bundelband van 4,5 milimeter,” verduidelijkt de marketing- en communicatiemanager. “Ondanks het kleinere formaat is de bundelband sterker dan de geijkte modellen. Een verschil van een millimeter lijkt niet veel, maar het scheelt weldegelijk in de hoeveelheid gebruikte kunststof en de gevolgen voor het milieu.”

8205


Gegarandeerd schoon

Ook de traditionele kabelkanalen ondergingen een metamorfose. Zo ontstond het Canalit kabelkanaal met installatiemogelijkheden (KKI). “Dit kunststof product is extra breed en ivoorzien van een dubbele wand. Dit houdt het kanaal stevig maar zeer licht,” zegt Van de Klundert.  “Vanwege het lage gewicht kan de Canalit met één hand geïnstalleerd worden.”

Bij Klemko Techniek BV stopt innoveren echter niet bij het doorvoeren van productverbeteringen. De organisatie nam ook het transport onder de loep om te bekijken waar winst te behalen valt. “Bij het vervoer naar de magazijnen en naar de groothandels beschadigen de kabelkanalen vaak. Ook worden ze bij de installateur vies als hij ze in een busje naar de klus brengt. Soms moet een installateur door bovengenoemde redenen noodgedwongen 15 tot 30 procent van alle kabelkanalen weggooien,” weet Van de Klundert. Dat probleem behoort als het aan Canalit ligt tot het verleden.  “Om een goede levering te waarborgen, verpakken we onze kabelkanalen in recyclebaar plasticfolie. Bovendien is het nieuwe kabelkanaal standaard voorzien van plakfolie dat pas na installatie verwijderd moet worden. Zo garanderen we dat de producten schoon opgeleverd worden.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Klemko Meer informatie