Klemko vereenvoudigt overstap naar LED-verlichting

LED-verlichting is in opkomst en wordt in steeds meer organisaties gebruikt. Als het aan producent Klemko ligt, maakt heel ons land binnenkort de overstap naar deze duurzame verlichtingsbron. Die transitie kan heel eenvoudig met een speciaal ontworpen modulair verlichtingsprogramma. Dankzij Lumiko Modulair kiezen bedrijven zelf hoe zij LED in hun bedrijfspand of woning implementeren, stelt marketing- en communicatiemanager Nick van de Klundert.

Klemko levert uitsluitend via elektrotechnische, technische en verlichtingsgroothandels. “In vergelijking met andere lichtbronnen is LED veel voordeliger. Het kan wel factor 10 schelen,” weet Van de Klundert. “Lumiko Modulair vereenvoudigt de overstap naar LED.”

Het programma is volledig toe te spitsen op de wensen van de klant. “Je stelt zelf het ontwerp van je lamp samen. Onze armaturen, spots en trackspots zijn verkrijgbaar in uiteenlopende vormen en maten. Wil je bijvoorbeeld een kantelbare lamp of moet de verlichting juist in het plafond verzonken zijn? Moet het lichtbeeld diffuus of ovaal zijn? De mogelijkheden zijn eindeloos! De klant ontvangt zijn bestelling als een gemakkelijk te monteren pakket. We hebben circa 120 onderdelen waarmee 1.200 verschillende vormen mogelijk zijn.”

IMG_0326
Trends belicht
Het moge duidelijk zijn: LED is here to stay! De lichtbron is nog lang niet uitontwikkeld, stelt Van de Klundert: “Trends die eraan komen zijn onder meer ‘Dim to warm’. LED veranderde tot voor kort niet van kleur als je het dimde en miste dat warme, gezellige gevoel dat gedimd halogeenlicht wel heeft. De elektronica in de LED produceert kunstmatig oranje licht dat voor dezelfde warme uitstraling zorgt.”

Een andere trend is ‘Tuneable white’. Deze lamp laat de gebruiker de lichtsterkte kiezen. “Of men nu een koele uitstraling of juist een warme gloed wil: het kan allemaal. Deze lichtbron kan bedlegerige personen in zorgcentra en ziekenhuizen helpen bij het behouden van hun bioritme. De lichtkleur geeft aan of het bijvoorbeeld ochtend, middag of avond is,” verduidelijkt de marketing- en communicatiemanager van Klemko. LED is in verschillende vormen verkrijgbaar. “In ons belevingscentrum in Soest kunnen consumenten, bedrijven en architecten kosteloos de effecten van LED te bekijken. In onze nagebouwde woonkamer ontdek je in de praktijk welke lichtbron het best bij jouw specifieke situatie past.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Klemko Meer informatie