Kom je voorbereiden op de toekomst in Gorinchem!

De rol van de installateur is aan het veranderen. Reden voor beursorganisatie Easyfairs om de Installatie & Elektro Vakbeurs Gorinchem 2019 in het teken te zetten van De Installateur van De Toekomst. Eline Kuijsters, marketeer van de beurs, vertelt wat het combi-event zo interessant maakt voor de installateur, waaronder ook de zzp’er.

Drie thema’s
“E en W kruipen steeds dichter naar elkaar toe in de huidige markt,” begint Eline. “Daarom hebben we in september vorig jaar voor het eerst het combi-event georganiseerd in Hardenberg, wat goed werd ontvangen.” In Gorinchem doen ze het van 14 tot en met 16 mei nog eens ‘dunnetjes’ over. Dat is een understatement, want de beursorganisator pakt flink uit met kennissessies, workshops, loopbaanbegeleiding, enz. “Zeker met het oog op de energietransitie en de digitalisatieslag die gemaakt moet worden, veranderen niet alleen de werkzaamheden van installateurs maar ook de rol die ze aannemen. Ze hebben meer kennis nodig over randzaken (bijvoorbeeld cybersecurity en subsidies) en moeten een meer adviserende rol aannemen. Met de informatieplicht energiebesparing en de bebouwde omgeving die zonder gas verder zal moeten in de toekomst, komen er steeds meer vragen op de installateur af. De Installateur van de Toekomst biedt daarom praktische kennis in het kader van drie thema’s: efficiënt werken, duurzaamheid en digitalisering.”

Win een gereedschapskoffer
Op de beursvloer zijn twee theaters ingericht: een Elektro- en een Installatietheater waar installateurs hands-on kennis- en praktijksessies kunnen bijwonen door sprekers van o.a. NEN, TVVL en Croonwolter&dros. Onderwerpen die behandeld worden zijn bijvoorbeeld: koudemiddelen en F-gassen, biodynamische verlichting, PV-T systemen, SDE+ subsidie, warmtepompen, cybersecurity en slimme energie hubs.
Ook bieden we de installateur hulp bij zijn of haar loopbaan. In het Café van de Toekomst zijn trainingen, opleidingen, certificerings- en werving bureaus te vinden. Op woensdag 15 mei vindt hier tevens de zzp-borrel plaats vanaf 19.00 uur. Verder organiseren we de Tool Experience in samenwerking met Amwittools, waarbij de nadruk ligt op het veilig en efficiënt installeren. De Tool Experience omvat drie spellen waarin deze onderwerpen worden belicht. De installateur met de hoogste score wint uiteindelijk een gereedschapskoffer ter waarde van 1.739 euro. Een mooie prijs om mee naar huis te nemen!”

De Installateur van de Toekomst 2019 staat dus volledig in het teken van praktische kennis voor de installateur. Kom noviteiten ontdekken en beleven, laat je kennis bijspijkeren, drink een borrel en ga misschien wel naar huis met een mooie gereedschapskoffer. Alvast tot ziens op 14, 15 of 16 mei in Evenementenhal Gorinchem!

Bestel je gratis e-tickets met registratiecode: 71918005 op www.installateurvdtoekomst.nl

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van het eventMeer informatie