Koudwatermachines: made in Holland

 

Icefish ontwikkelt en bouwt koudwatermachines in ons eigen land, volledig vanaf nul tot een volwaardig koudwaterunit met oog voor mens en milieu. Op de Installatie Vakbeurs presenteert de fabrikant een nieuwe telg in het programma, de V1. Een koudwatermachine die beantwoordt aan de vraag naar relatief bescheiden koelvermogens.

We ontwikkelen en produceren koudwatermachines op een milieuverantwoorde manier, begint Frank Lelieveld van Icefish. “Ook de machines zelf komen tegemoet aan de wens naar een milieuverantwoorde samenleving en kunnen worden uitgerust met een koudemiddel met een laag Global Warming Point (GWP getal). We produceren de units bij ons in Waddinxveen volledig vanaf scratch met hoog waardige componenten zoals uit landen als Duitsland en Itali√ę. Het is dus met recht een kwaliteitsproduct.”
Icefish machines worden ingezet in de meest uiteenlopende toepassingen. “Onze machines koelen allerlei processen (indirect met een energiedrager water of water/monopropyleen glycol) ten behoeve van de voedingsmiddelenindustrie, bewaartechniek en farmaceutische industrie, maar ook zeker in de comfort koeling (HVAC). Kortom, voor het terugdringen van systemen met grote hoeveelheden chemische koudemiddelen op traditionele wijze (DX). Koudwaterwatermachines met een natuurlijk koudemiddel en indirect zijn beter voor het zijn een stuk minder schadelijk en dus beter voor het milieu.

 

Modulaire opbouw
Icefish bouwt standaard machines en op klantspecificatie. “Aan de hand van het gevraagde koelvermogen en de gewenste positie van de machine kunnen wij ons standaard frame volledig op maat inrichten. Indien noodzakelijk is zelfs het frame nog aan te passen,” zegt Lelieveld. Op de Installatie Vakbeurs presenteert Icefish een nieuw ontwerp koudwatermachine, de V1. Lelieveld: “Deze machine is speciaal ontwikkeld voor de vraag naar kleinere koelvermogens, omdat lang niet altijd grote vermogens benodigd zijn. De V1 levert een koelvermogen van 50kW tot maximaal 120 kW. In het frame staan twee condensorsecties opgesteld in V vorm. Naarmate de vraag in koelvermogen stijgt, kan het frame worden uitgebreid naar V2, V3 tot en met de V8. In dat laatste geval bevat het frame acht condensorblokken.” Grote voordeel van deze V opstelling is volgens Lelieveld de compactere bouw. “De machine neemt minder ruimte in beslag dan een traditionele opstelling en door de open structuur is de unit gemakkelijk toegankelijk bij onderhoud . Op de beurs tonen we het basisframe en laten we aan de hand van 3D tekeningen alle mogelijke opstellingen zien. Ook zullen we enkele componenten meenemen, zodat de bezoeker kan ervaren dat het frame geheel volgens klantspecificatie opgebouwd kan worden.”

 

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Icefish Meer informatie