Led-schotel: ideaal als industriële verlichting

Led-verlichting is niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Saled Nederland weet dat als geen ander en heeft recent een nieuw type industriële verlichting geïntroduceerd: de led-schotel. Sales Director Stef de Graaf geeft ons alle ins en outs van de led-schotel en neemt ons bovendien mee naar een voorbeeldproject: Wuppermann Staal uit Moerdijk die de complete investering van de omschakeling naar de led-schotel al binnen 2,5 jaar weet terug te verdienen.

Extreem laag uitvalpercentage
Saled Nederland bestaat al bijna 10 jaar en zal volgend jaar een modern nieuw pand betrekken. Het bedrijf uit Bunschoten blijft gestaag doorgroeien vanwege de hoge kwaliteit led-verlichting die ze leveren voor de zakelijke markt. Het uitvalpercentage van de led-lampen bedraagt slechts 0,8%, voor de led-schotels geldt zelfs een uitvalspercentage van maar 0,2%.

Industriële hallen
Saled heeft in de loop der jaren met meerdere fabrieken samengewerkt en dat heeft geresulteerd in goede industriële verlichting. Een kleine 4 jaar geleden kwamen de led-ufo-schotels op de markt als vervanger voor de klokarmaturen, die geschikt zijn voor gasdamp lampen van 250 of 400 watt. Een armatuur dat in vele grote industriële hallen hangt. Nadeel van deze gasdamp lampen is dat ze veel stroom verbruiken en snel breken. De armaturen hangen meestal op grote hoogte en zijn moeilijk bereikbaar. Bij het vervangen van lampen moet er meestal een hoogwerker aan te pas komen. Dat is kostbaar en zorgt voor extra arbeidskosten.

Rubitech Luctron
Saled is in de zoektocht naar een betere oplossing terechtgekomen bij het Nederlandse bedrijf Rubitech Luctron. Rubitech is van origine gespecialiseerd in aluminium spuitgieten en heeft onder andere deze kennis gebruikt om led-verlichting te ontwikkelen. De marktkennis en marktbenadering van Saled, in combinatie met de Rubitech Luctron oplossing, garanderen een hoogwaardig product met een duurzaam karakter en een snelle terugverdientijd.

Voordelen van de Saled / Rubitech led-schotel:

  • Hoge lumen / watt verhouding
  • L80- / B10-waarde
  • Powerfactor van 0,98
  • Uitvalpercentage 0,2%
  • Lange levensduur van 80.000 branduren
  • Makkelijk te monteren en te verplaatsen bij verhuizing
  • Geschikt voor zwembaden, stallen, grote hallen
  • Geschikt voor hoge temperatuur van 60 tot 80 graden
  • Voorzien van interne DALI driver

Wuppermann Staal uit Moerdijk
Saled levert al sinds 2014 led-schotels aan Wuppermann Staal B.V. Per jaar worden de bestaande highbays (klokarmaturen) van een hal vervangen door led-schotels. In juni 2018 zijn er wederom 178 stuks geleverd van 181 watt, deze zullen de klokarmaturen van 400 watt vervangen. De garantie op deze led-schotels bedraagt 5 jaar.

De complete investering zal binnen slechts 2,5 jaar tijd zijn terugverdiend. Deze korte terugverdientijd is het gevolg van een besparing op energie- en vervangingskosten. Reken even mee: Het verbruik per jaar in de huidige situatie bedroeg 522.038 kWh. In de nieuwe situatie met led-schotel is dat 201.040 kWh. Een besparing van 320.998 kWh per jaar, wat neerkomt op een reductie in CO2-uitstoot van 181.685 kilogram en een 136.424 gram reductie in zwaveluitstoot. In deze berekening is uitgegaan van een kWh prijs van € 0,08 inclusief alle belastingen, uitgaande van 120 branduren per week.

Uw bedrijf ook duurzaam en energiezuinig? Neem dan contact op via info@saled.nl of telefonisch via 033 299 07 35.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar SaledMeer informatie