Limburgse ketenpartners onderschrijven Marktvisie

Afgelopen maand werd de Marktvisie op landelijk niveau getekend. Het initiatief krijgt regionaal vervolg in de provincie Limburg.

Limburgse bouwpartners, verenigd in het Platform Ketensamenwerking Zuid, hanteren voortaan de Marktvisie als leidraad voor hun samenwerking. Dat besloten de partners van het Platform –bouwers, installateurs, woningbouwcorporaties en provinciale overheid- tijdens hun startconferentie in Roermond. Limburg is de eerste provincie in ons land die de Marktvisie ondertekent.

Daan Prevoo, gedeputeerde van de provincie Limburg, prees het initiatief van het Platform Ketensamenwerking Zuid. “Als alle bouwpartners in Limburg zich gaan inzetten voor een betere samenwerking in de keten en modernisering van de sector, dan pakken wij als overheidsopdrachtgever ook de handschoen op. Het implementeren van deze Marktvisie is een gedeelde verantwoordelijkheid.”

De Marktvisie heeft als doel om als sector vanuit een gedeeld perspectief te werken aan innovatieve en duurzame oplossingen bij het realiseren van gebouwen en infrastructurele projecten. Deze visie sluit volgens voorzitter Claudia Reiner van het Platform Ketensamenwerking Zuid naadloos aan bij de doelstellingen van Limburgse opdrachtgevers en opdrachtnemers.