Meer werk door energietransitie

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV verwacht komende tijd extra werk door de overgang naar hernieuwbare energie. Daardoor is er veel vraag naar tal van duurzame oplossingen, van het voorkomen van CO₂-uitstoot tot aanpassing aan het veranderende klimaat.

“Juist de combinatie van advies- en ingenieursdiensten met software en technologie daarbij maakt dat wij op groei rekenen in al onze markten”, zei topman Erik Oostwegel bij de presentatie van de jaarcijfers. De onderneming, die vorig jaar haar 140-jarig bestaan vierde en bijna 5900 werknemers telt, zag de opbrengsten in 2021 met 5 procent groeien tot 619 miljoen euro. Daarbij eindigde het tweede coronajaar met een duidelijk gestegen orderportefeuille.

Oostwegel: “Om de verwachte groei te realiseren gaan we door met strategische investeringen en spelen onze ingenieurs, adviseurs, ontwerpers, digitale experts en medewerkers in ondersteunende functies een essentiële rol. Talentontwikkeling en -werving zijn hierbij essentieel waarbij de combinatie van werken aan complexe projecten met onze missie zeker helpt. Daarnaast is en blijft er oog voor het welzijn van collega’s en een gezonde werk-privébalans.”