Mooie resultaten Euroskills 2016 voor Team Nederland

Maar liefst 39 jongeren streden afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag om een titel in het Zweedse Gotenburg tijdens Eurskills 2016. Team Nederland kan na die drie dagen terugblikken op een mooi resultaat; er werden maar liefst drie gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles behaald.

In Gotenburg streden ruim vijfhonderd deelnemers uit 28 landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 33 vakrichtingen, waaronder metalen dakdekken, mobiele robotica, lassen, elektrotechniek gebouwen en sanitaire en verwarmingstechnieken. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleidden de deelnemers.

De 39 Nederlandse deelnemers wisten samen drie gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles te behalen. Vooral de technische beroepen scoorden goed. Zo won Christian Gerritse (Koude- en luchtbehandelingstechniek) de eerste plek. Maar er waren nog meer medailles; zo won Rick Verboom (CAD Tekenen) ook een gouden plak en Arthur de Bruin en Wilfried Loman (Mechatronica) zilver. Berend van de Donk en Lennard Bucks (Mobiele Robotica) mochten een bronzen medaille mee naar huis nemen.