Nieuwe circulatiepompen voor drinkwater

KBS

Onder de typebenaming Calio-Therm S NC komt KSB met een nieuwe serie hoog-efficiënte circulatiepompen op de markt. De onderhoudsvrije natloper is ontworpen voor het verpompen van drinkwater in gesloten leidingsystemen zoals bij een- of meergezinswoningen en grotere bouwprojecten.

De nieuwe Calio-Therm S NC pompt warm water door de leiding naar de tappunten en door de circulatieleiding weer terug naar de warmwatervoorziening. Daardoor is het water zonder wachttijd aan de tappunten beschikbaar. De capaciteit kan door middel van een one-touch-bediening en drie toerentaltrappen worden aangepast. In geval van een blokkade van de rotor schakelt de motor automatisch uit en wordt een storing gemeld. Drie LED’s informeren de gebruiker visueel over de bedrijfstoestand.

De schroefaansluitingen zijn in de afmeting Rp ½ binnendraad (EN 10266) of G1 ¼ buitendraad (DIN ISO 228) beschikbaar. De maximale capaciteit bedraagt 0,7 m3/h. Als maximale opvoerhoogte bereikt de pomp 1,0 meter. De temperatuur van het drinkwater kan variëren van +5 ℃ tot +65 ℃.
De nieuwe pompen zijn in vier varianten met stekker of met kabel leverbaar. Dat betekent dat de installateur de pomp zonder gereedschap elektrisch kan aansluiten. Behalve de eenvoudige standaard variant is er ook een uitvoering met geïntegreerde terugslag- en klepafsluiter.