Nieuwe serie inlinepompen voor de gebouwentechniek

Etaline L

In aanvulling op het bestaande programma inlinepompen brengt KSB een nieuwe pompserie met de benaming Etaline L op de markt. De kleine inlinepompen zijn er in twaalf hydraulische pompgroottes. Het motorvermogen ervan varieert van 0,12 – 3,0 kW. De grootste capaciteit bedraagt 95 m3/h en de grootste opvoerhoogte is bij 21 m.

Het gegoten huis en de mechanische asafdichtingen zijn ontworpen voor bedrijfsdrukken tot 10 bar. De aansluitingen van zuig- en persflenzen zijn – afhankelijk van de grootte – in flens- of schroefdraaduitvoering leverbaar. Ook bij wisselende bedrijfsomstandigheden zorgt een gekamerde O-ring voor een betrouwbare afdichting van het huis.

Standaard worden mechanische asafdichtingen toegepast, die ontworpen zijn voor een bedrijfstemperatuur tot 120 °C. De asafdichtingen zijn in een groot aantal materiaalvarianten leverbaar. Afhankelijk van de toepassing en de grootte worden de waaiers, die zich kenmerken door hun goede zuigeigenschappen, van gietijzer, brons of polysulfon vervaardigd.

Klanten kunnen kiezen tussen een ongeregelde en geregelde aandrijving met op de motor gemonteerde frequentieregelaar Pumpdrive. Behalve de drie-fasen draaistroomaggregaten zijn  ook éénfase wisselstroommotoren leverbaar. De Etaline L kan zowel horizontaal als verticaal worden opgesteld.