Nieuwe voorzitter UNETO-VNI

Doekle Terpstra treedt 1 februari 2017 aan als voorzitter van ondernemersorganisatie UNETO-VNI. De Ledenraad van UNETO-VNI heeft unaniem ingestemd met zijn benoeming. Terpstra volgt Titia Siertsema op die de afgelopen vier jaar het voorzitterschap bekleedde.

Doekle Terpstra: “Ik vind het een eer om deze functie te mogen vervullen. De technische installatiebranche is van grote betekenis voor de Nederlandse economie. De branche speelt een cruciale rol in de transitie naar een duurzame energievoorziening. Energieneutrale gebouwen en woningen zijn ondenkbaar zonder de leden van UNETO-VNI. Het belang van de sector zal de komende jaren alleen maar groeien. Installateurs hebben oplossingen in huis waarmee we de CO2-uitstoot kunnen terugdringen in gebouwen, industrie en infra. Daarnaast zorgt de branche ervoor dat mensen dankzij slimme techniek langer zelfstandig kunnen blijven wonen.”

Tegelijkertijd zijn er volgens Terpstra grote uitdagingen. “De werkgelegenheid in de branche neemt de komende jaren flink toe. De instroom van technische vakmensen blijft daarom onze aandacht vragen. De markt verandert razendsnel en ondernemers moeten reageren. Het is voor mij een uitdaging om de leden van UNETO-VNI daarbij te ondersteunen; de installatiebedrijven, maar óók de retailers.”