NoM-Keur moet voor revolutie in de bouw zorgen

NoM

In korte tijd is ‘Nul op de Meter’ (NoM) een begrip geworden in de bouwsector. Tijdens de beurs Building Holland werd de aftrap gegeven voor het Nul op de Meter-Keurmerk, NoM-Keur. Volgens een van de initiatiefnemers zal NoM-keur de nieuwe norm worden en voor een revolutie in de bouwsector gaan zorgen.

Het principe van Nul op de Meter is vrij eenvoudig: het energieverbruik binnen een woning minimaliseren en de energieopwekking van een huis optimaliseren om zo een zelfvoorzienende woning te realiseren waarbij de meter op nul blijft staan. Naast een flinke besparing op de energiekosten zorgen de aanpassingen aan de woningen voor meer comfort.

Tijdens Building Holland werd het officiële startsein van het ontwikkeltraject voor NoM-Keur gegeven. De methode moet zorgdragen voor kwaliteitsborging van Nul op de Meter-producten voor nieuwbouwwoningen en verbouwingen. Het keurmerk is een initiatief van Stroomversnelling, een netwerk van bouwers, toeleveranciers, corporaties, gemeentes, financiers, netbeheerders en anderen die samen aan de slag gaan om Nul op de Meter renovaties en nieuwbouw mogelijk te maken.