Online materieelbeheer-applicatie: onmisbare alles-in-één oplossing

Veel bedrijven raken op een bepaald moment het zicht kwijt op hun materieel. Zeker als de aantallen toenemen. Met Gereedschapbeheer.nl houd je altijd overzicht. Dit betreft de locatie, de keuringsstatus, het onderhoud en de kosten van het materieel. Deze alles-in-één oplossing beschikt over een aantal interessante modules. Die maken de online applicatie geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen, zoals bedrijven in de bouw- en installatiebranche, maar ook inspectie- en keuringsinstanties.

Gereedschapbeheer.nl is een SaaS-oplossing. Dat wil zeggen dat het een applicatie is die als abonnement wordt aangeboden. “Inmiddels maken vele honderden bedrijven in Nederland en België gebruik van onze applicatie. Van eenmanszaken tot grote multinationals als Shell en BAM,” zegt directeur Edwin Meijer. Dat heeft goede redenen. “Met onze applicatie kan het materieel eenvoudig getraceerd worden, waardoor je nooit meer hoeft te zoeken. Dat scheelt onze klanten erg veel tijd.”

Daarnaast zijn bedrijven verplicht om hun apparatuur periodiek te laten keuren. Met Gereedschapbeheer.nl kunnen ook keuringsrapporten en certificaten aan het betreffende materieel gekoppeld worden. “Men kan inspectielijsten definiëren en specifiek voor NEN 3140 keuringen kunnen apparatentesters zelfs direct communiceren met onze applicatie, waarbij testrapporten automatisch worden ingelezen en certificaten direct kunnen worden afgedrukt.” Zo heeft een bedrijf op eenvoudige wijze altijd één compleet en actueel overzicht van al het materieel binnen de organisatie.

Traceren
De mogelijkheid om materieel te kunnen traceren is een grote meerwaarde van de applicatie. “We bieden daarin verschillende mogelijkheden, gebaseerd op de modernste technologie. Zo kan het materieel bijvoorbeeld worden uitgerust met een barcode label of RFID-chip, maar we werken ook al met een eigen trackingmodule via het LoRa-netwerk.

Een barcode label of RFID-chip is met name geschikt voor de dagelijkse uitgifte van materieel via een magazijn. Op die manier kan men heel eenvoudig materieel koppelen aan een bepaald project. Zo kunnen bijvoorbeeld huurkosten worden doorberekend.

Het LoRa-trackingsysteem werkt met een klein communicatie-element dat wordt geplaatst op het materieel. Hierdoor is het mogelijk om gereedschap letterlijk overal te volgen. Via een unieke geofencing module is het tevens mogelijk om een alarmering uit te sturen als het gereedschap ongepland buiten je virtuele omheining komt. “Tot slot lanceren we binnenkort ook Bluetooth-tracking, een oplossing die eenvoudiger en voordeliger zal zijn. We investeren veel in innovatie van ons product, omdat we op deze wijze voorop kunnen blijven in de markt. We merken dat klanten dat op prijs stellen.”

De online applicatie werkt op alle mogelijke apparatuur, zowel webbased als via een app. Meijer: “De app werkt ook volledig offline. Als installateurs bijvoorbeeld apparatuur moeten keuren of testen in een omgeving waar geen verbinding is, kunnen alle keuringen gewoon worden uitgevoerd. Zodra er weer verbinding is, worden de resultaten automatisch gesynchroniseerd met onze server. Kortom, onze applicatie is een onmisbare alles-in-één oplossing voor de vak professional. We zijn blij dat steeds meer bedrijven dit ontdekken.”

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar GereedschapbeheerMeer informatie