Opleidingen dichter bij huis

Het opleidingscentrum GOº voor de koudetechniek breidt het aantal cursuslocaties uit. Daarmee komt GOº onder andere tegemoet aan de vraag vanuit het bedrijfsleven om verletkosten, zoals reistijd en reiskosten naar de cursuslocaties te beperken. Inmiddels is GOº begonnen met een training F-gassencertificaat categorie 1 in de regio Amersfoort. Vanaf september wordt dat ook mogelijk in Amsterdam.

De trainingen en opleidingen van het GOº Opleidingscentrum worden uitgevoerd in het Expertisecentrum Koudetechniek van Aeres Tech in Ede, dat de vaste uitvoeringspartner is van de opleidingen. Er zijn twee redenen om nu ook trainingen en opleidingen ‘buitenshuis’ te gaan geven: ten eerste de wens te besparen op reistijd en –kosten en ten tweede is er een flinke toeloop op de cursussen F-gassen.

Om deze redenen heeft GOº de samenwerking gezocht met andere technische opleidingscentra. Begin mei 2017 is de eerste F-gassentraining van start gegaan vanuit Studium Eemland in Bunschoten/Spakenburg. En in september start een cursus voor het F-gassencertificaat bij het opleidingscentrum Goflex in Amsterdam. Zowel in Amersfoort als Amsterdam beginnen dan ook BBL-opleidingen, waarbij leerlingen met een leer-werkovereenkomst bij een bedrijf het vak van koudetechnicus kunnen leren.