PDH wil bestaande bedrijfshuisvesting verduurzamen

Elf branche-, kennis- en koepelorganisaties maken zich onder de naam Platform Duurzame Huisvesting (PDH) sterk voor het verduurzamen van bestaande bedrijfshuisvesting. Daartoe is 21 januari jl. een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Aangesloten organisaties zijn betrokken bij het onderhoud en beheer van gebouwen, het investeren en beleggen in gebouwen en het managen van gebouwgebonden faciliteiten. Door samenwerking tussen deze partijen wordt gewerkt aan een versnelling van de transitie naar een energie-neutrale gebouwde omgeving.

Al voor het zesde jaar op rij zullen Facility Management Nederland (FMN), TNO, Rijksvastgoedbedrijf, Dutch Green Building Council, IVBN, TVVL, Vastgoed Belang, NVTG, UNETO-VNI, NVDO, ISSO en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zich in samenwerking inzetten voor energiezuinige, flexibele, comfortabele en gezonde werk- en leefomgevingen.

Het Platform Duurzame Huisvesting positioneert zich middenin de energietransitie van de gebouwde omgeving. Enerzijds als een onafhankelijk en branche-overschrijdend aanspreekpunt voor de vastgoedsector en anderzijds als een kennis- en gesprekspartner voor markt en overheid. Binnen het platform zijn belangrijke stakeholders in de volledige breedte van de huisvestingsketen vertegenwoordigd, van opdrachtgever tot eindgebruiker. Middels deze unieke samenwerking en positionering neemt het Platform verantwoordelijkheid in de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving.