Probleemloze data-uitwisseling via één informatiemodel

Dankzij initiatieven als de uitbreiding van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM) en de start van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB), kunnen installatiebedrijven binnenkort gebruik maken van één, uniform informatiemodel. De kans op fouten en vertraging neemt daardoor sterk af en dat komt de productiviteit van de hele branche ten goede.

Tijdens de installatievakbeurs VSK in Utrecht organiseerde UNETO-VNI een drukbezocht evenement rond het Bouw Informatie Model (BIM). Voormalig astronaut André Kuipers lanceerde daar het eindresultaat van het project ETIM-RT. Met deze uitbreiding van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM) kunnen bouwpartijen en softwareplatforms op korte termijn 3D-objecten genereren en uitwisselen.

UNETO-VNI kondigde daarnaast de lancering van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) aan, de laatste stap naar probleemloze data-uitwisseling en volwaardig BIM’en. De UOB maakt het mogelijk uniforme en uitwisselbare objecten te genereren in CAD-systemen van de installatiebedrijven.