Real-time gebouwen analyseren en beheersen

Op de Installatie Vakbeurs presenteert Webeasy een nieuwe release op basis van de onlangs geïntroduceerde productlijn N4 van Tridium voor het beheer van gebouwinstallaties. Doel is om installateurs, gebouweigenaren en -gebruikers real-time inzicht te geven aan de hand van rapportages en de mogelijkheid te bieden vroegtijdig bij te sturen. Het product is webbased, html 5 volgens de nieuwste standaarden en is bereikbaar vanuit elke webbrowser, tablet of smartphone.

“We ontwikkelen zelf hard- en software voor het beheersen van klimaat- en ruimteregeling, doucheautomatisering en beveiliging, dat we distribueren via InstallatiePartners en systemintegrators,” begint Paul Straver van Webeasy. “Daarnaast beschikken we over een eigen projectorganisatie om projecten in onder meer utiliteit, woningbouw, kantoren, scholen en zelfs gevangenissen tot een goed einde te brengen.”

Mobiele device
Webeasy ontwikkelt op het Niagara platform van Tridium, een platform dat wereldwijd wordt toegepast in de technische automatisering. “Niagara N4 is gemoderniseerd, grafisch mooier en sneller dan zijn voorganger, en heeft zelfs WiFi aan boord,” zegt Straver. “Zonder een laptop te hoeven ‘inprikken’ kan de installateur via zijn mobiele device de installatie bedienen en beheren.” Webeasy gebruikt Niagara N4 als platform waarop ze eigen applicaties voor gebouwautomatisering heeft ontwikkeld, dat nauw aansluit bij de wensen van de Europese gebruiker en geschikt is voor het totale beheer van de gebouwinstallaties. “Wij liften als producent mee op de ontwikkelingen van deze grote wereldspeler en adapteren de techniek binnen Webeasy. Software ontwikkelt zich razendsnel; het is onmogelijk om dat als Nederlands bedrijf te volgen. Webeasy is dus een software applicatie ontwikkelaar voor toepassingen in de gebouw automatisering die gebruik maakt van het Niagara N4 platform en maakt dat installateurs en gebouweigenaren installaties heel eenvoudig kunnen onderhouden en beheren.”

In een overzichtelijk dashboard wordt het functioneren van de installaties gepresenteerd en geeft de gebruiker inzicht in energieverbruik of er mogelijke storingen zijn opgetreden, et cetera.” De nieuwe productlijn N4 die door Webeasy wordt gebruikt is een ontwikkeling die vorig jaar is gestart en die inmiddels op diverse projecten is geïmplementeerd. Op de beurs kunnen we bezoekers real-time mee laten kijken en het systeem zelf laten ontdekken.” De software van Webeasy wordt zoals gezegd gedistribueerd door een groot aantal dealers in het land. “De eindklant hangt zodoende niet vast aan één integratiepartij, mocht hij om welke reden dan ook ontevreden zijn over de dienstverlening. Hij kan eenvoudig overstappen, maar wél hetzelfde product blijven gebruiken,” zegt Straver tot besluit.

 


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Webeasy Meer informatie