REHAU werkt aan watervlugge oplossingen voor sanitatie en installatiesector

Waarom hetzelfde blijven werken als het sneller kan? De missie van REHAU is om meer te doen in minder tijd. Het bedrijf is gespecialiseerd in onder meer duurzaam bouwen en slim watermanagement. Op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg toont de organisatie twee innovaties waarin tijdbesparing en veiligheid centraal staan. Productmanager Arjan Dorrestijn en commercieel manager Milco van Ee vertellen er meer over.

Op de Installatie Vakbeurs presenteert REHAU twee producten die de aanleg van vloerverwarming en de installatie van drinkwaterinstallatie vereenvoudigen. Met het RAUTHERM Speed klittenbandsysteem kan vloerverwarming 30 procent sneller geplaatst worden, stelt Dorrestijn: “Er hoeven minder handelingen uitgevoerd te worden, omdat er geen gereedschap meer nodig is bij de montage. Het klittenband om de buis hecht zelf eenvoudig op de verlegplaat.”

Een ander voordeel van RAUTHERM SPEED systeem is dat het door één persoon geïnstalleerd kan worden. Ideaal voor installateurs en ZZP’ers. “Het bevestigen van onze vloerverwarmingsbuizen gaat erg gemakkelijk. Dankzij de buigzame materialen en het bevestigingssysteem wordt de rug niet zwaar belast,” vertelt Dorrestijn. Ideaal is de zelf hechtende onderzijde van het verlegsysteem, waardoor de buis niet meer opdrijft bij gietvloeren. REHAU is het eerste bedrijf in Nederland dat dit klittenbandsysteem in deze vorm op de markt heeft gebracht. De keuze voor het juiste materiaal is van groot belang voor het bedrijf. De klittenbandbuis moet goed hechten, maar tegelijkertijd ook eenvoudig te verschuiven zijn.

REHAU sanitairboxen


Drinkwatersystemen

Een andere innovatie die in Hardenberg te zien is, is de REHAU sanitair box (RSB). “Het installeren van sanitaire aansluitingen gaat sneller dankzij een voorgemonteerde box die snel kan worden bevestigd. Er hoeft voortaan niet meer met losse onderdelen gewerkt te worden,” zegt Dorrestijn. Nu kunnen er bijvoorbeeld drie wastafelaansluitingen geïnstalleerd worden in dezelfde tijd als voorheen één wastafelaansluiting.

De ‘plus’ uitvoering van de REHAU sanitair box legt nadruk op hygiëne door de doorstromende muurplaten en is bijvoorbeeld zeer geschikt voor zorgcentra en ziekenhuizen. “Op locaties met kwetsbare personen is het extreem belangrijk om de watertemperatuur in de gaten te houden. Als de watertemperatuur boven de twintig graden Celsius komt en het water niet doorstroomt, bestaat de kans op bacteriegroei en neemt de kans op legionella toe,” stelt Van Ee. Tapwater stroomt voortaan continue door, zodat versheid gegarandeerd is.

Op de beurs in Hardenberg staat een testopstelling waar bezoekers aan de slag kunnen met de producten van REHAU en zelf het gebruiksgemak ervan kunnen ervaren.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Rehau Meer informatie