Revolutie in toegangsbeheer

Gebouwen worden steeds slimmer. Ook op beveilingsvlak volgen innovaties elkaar in rap tempo op. Tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer op 25, 26 en 27 januari in Jaarbeurs Utrecht presenteert Integrated Security Solutions een revolutionaire volgende stap in toegangsbeheer; Deze Multi-Technologie Lezer (MTX) kan overweg met maar liefst 185 kaarttechnologieën. Daar willen we meer van weten.

Integrated Security Solutions is een groothandel voor de vakinstallateur op het gebied van beveiliging. “De installateur kan bij ons aankloppen met vragen en projecten, waarbij integratie van verschillende disciplines op het beveiligingsvlak vereist zijn,” zegt directeur René Westphal. “Denk aan beveiligingscamera’s, toegangscontrolesystemen, inbraaksignalering, en zo verder. Eigenlijk alles op beveiligingsvlak behoudens brandmeldsystemen. We leveren componenten en geïntegreerde systemen voor eindlocaties, zoals luchthavens, grote kantoorgebouwen en banken, maar ook voor het mkb en zelfs particulieren. Daarbij geven we niet alleen advies, maar maken ook een opzet van de installaties tot zelfs hulp bij de inbedrijfstelling.”

Meer dan alleen toegangscontrole
Volgens Westphal is Integrated Security Solutions reeds jaren vertegenwoordigd op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer. “We lanceren dit jaar op de beurs naast de MTX lezer een revolutionair concept in de vorm van een uniek softwareplatform: AX Enterprise, gebaseerd op het toegangsbeheersysteem van Axxess ID uit Groot-Brittannië. De lezer kenmerkt zich onder andere door gebruik te maken van minimaal 185 kaarttechnologieën met standaard Wiegand uitsturing, werkt via de bekende frequenties 125 kHz, 134 kHz en 13,56 MHz en kan gelijktijdig verschillende RFID kaarten of tag’s uitlezen. Deze unieke kenmerken vereenvoudigen de vele uitdagingen in toegangsbeheer en maken het mogelijk om ook andere componenten of apparaten in een gebouw aan te sturen.” René verduidelijkt de werking met een voorbeeld. “Stel een bedrijf beschikt over meerdere vestigingen met elk verschillende toegangsbeheersystemen. Door de MTX lezer te koppelen aan de verschillende gebouwbeheersystemen, kan de gebruiker met één RFID kaart, tag of zelfs de smartphone toegang worden verschaft tot de verschillende gebouwen. Ook is het mogelijk andere systemen te koppelen in de gebouwen, zoals het gebruik van een kopieerapparaat of het sturen van de verlichting, de klimatisatie, et cetera.”

De MTX technologie, zeker in combinatie met het AX Enterprise platform, draagt dus niet alleen bij aan een vereenvoudiging van de toegangscontrole, maar kan veel meer. “Op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer laten we bezoekers graag de verschillende mogelijkheden zien. Alvast tot ziens op onze stand H70,” besluit René. Voor meer info en registratie voor gratis kaarten, bezoek onze website.


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar Westphal Meer informatie