Rivusol zet zonlicht om in zonnewarmte

Rivusol biedt een alternatief voor aardgas in de vorm van zonnewarmte. Het opwekken van duurzame energie wordt steeds belangrijker in de toekomst. De zonnewarmtespecialist speelt in op klimaatveranderingen en het recente klimaatakkoord in Parijs. Directeur Marcel Cloosterman vertelt meer over de voordelen van zonne-energie en innovaties op het gebied van duurzame energieopwekking.

Ruim 60 procent van het totale energieverbruik wordt opgeslokt door klimaatregulering. Ruimtes verwarmen of koelen kost namelijk veel brandstof. De overstap naar duurzame energie is noodzakelijk, want de hoeveelheid fossiele brandstoffen zoals aardgas is eindig. “Zonnewarmte is zeer voordelig en een uitstekend alternatief voor aardgas,” stelt Cloosterman. “Dat ligt onder andere aan het verbeterde rendement van zonnewarmtecollectoren. Momenteel ligt dat op het ongelofelijk hoge niveau van 85 procent. Daarnaast is het aantal verschillende type collectoren flink uitgebreid.”

Naast de bekende vlakplaatcollectoren zijn er nu ook verscheidene type vacuümbuiscollectoren beschikbaar. “Wij leveren ook horizontale collectoren die plat op het dak geïnstalleerd kunnen worden. Esthetisch gezien maakt dit de toepassing van zonnewarmtecollectoren mooier,” stelt Cloosterman. Het is ook mogelijk om zonnecollectoren te integreren in de bouwschil van een huis of gebouw. Muren en glas dienen zodoende als warmteopwekkend oppervlakte. “Dat is een erg interessant gegeven voor de nieuwbouwsector,” verduidelijkt de directeur.

Specifieke klantvraag
Gebruiksgemak en inzichtelijkheid zijn speerpunten van Rivusol. “Door draadloos internet en de ontwikkeling van monitoringssystemen is het steeds eenvoudiger om zonnewarmtesystemen op afstand te monitoren en te bewaken. Interessant voor de eindgebruiker, omdat hij zelf de exacte opbrengst van zijn systeem kan bijhouden,” stelt Cloosterman. De onderneming heeft een breed assortiment aan collectoren en zonnewarmtesystemen in verschillende afmetingen. “Onze vacuümbuiscollectoren kunnen verticaal, horizontaal of op een plat dak bevestigd worden. We bieden tevens gebouwgeïntegreerde collectoren en collectoren met dezelfde afmetingen als PV panelen aan voor een mooie integratie tussen de PV panelen. Vanaf dit najaar leveren we opslagboilers met energielabel A,” zegt de directeur.

Naast een breed assortiment onderscheidt de onderneming zich met uitgebreide technische ondersteuning. “Bij elke situatie kijken wij nauwkeurig welk type collector het beste past bij de specifieke klantvraag,” weet Cloosterman. “Daarnaast leveren we als de situatie daarom vraagt extra installatiecapaciteit aan installateurs met onvoldoende kennis of capaciteit. Bij grotere en complexere systemen kunnen onze monteurs een deel van de installatiewerkzaamheden uitvoeren. Het is ook mogelijk om de werkzaamheden volledig aan ons uit te besteden.”


Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van Rivusol Meer informatie