Roparun 2021: gezamenlijk de strijd aan

TRILUX en Quadrant4 delen een passie voor anders denken. Voor hardlopen. En voor doen wat goed is. Willem Dammers (algemeen directeur TRILUX) en Eric de Vetten (directeur bij Quadrant4) hebben elkaar professioneel en ook op MVO-gebied helemaal gevonden. Samen ondergingen ze ontberingen tijdens de Roparun in 2019: een esta-fetteloop van dik 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam. Dit jaar doen ze het over. Roparun 2021, een aangepaste versie in Nederland van ruim 300 kilometer. Het doel? Geld ophalen voor mensen met kanker.

We werken als bedrijven al jaren samen en vinden elkaar in onze drang naar vernieuwing en verduurzaming, zegt Willem Dammers. “Zo hebben we samen een compleet nieuw, energiebesparend lichtsturingssysteem voor distributiecentra ontwikkeld.” Eric de Vetten vult aan: “Er ontstaan altijd nieuwe dingen als we iets samendoen. We maken verlichting slimmer omdat we anders durven denken. Supergaaf dat we ons ook samen inzetten voor goede doelen.”

Via de LEDsFoundation deed TRILUX jaren geleden al mee aan de Dam tot Dam-loop om geld op te halen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Later kwam daar de KiKa Estafette bij. Deze liep van Groningen naar Utrecht. De Vetten: “Je bent heel intens met elkaar bezig. En iedereen kan meedoen. Dus juist niet alleen de ‘commerciëlen’, waar veel reguliere evenementen zich op richten. Door de intensiteit zijn het ook fantastische teambuildingevenementen. En het belangrijkste: het gaat echt ergens over.”

Ook dit jaar staat het team weer aan de startstreep, met een gemixt team van TRILUX en Quadrant4 collega’s. Dammers: “Helaas is de Roparun dit jaar, omwille van de corona maatregelen, anders dan andere jaren. We lopen niet van Parijs naar Rotterdam, maar blijven in eigen land. We lopen vanuit Landgraaf een ‘rondje Limburg’ van in totaal ruim 300 kilometer.” Dat maakt de prestatie niet minder, want van alle teamleden wordt nog steeds een behoorlijke sportieve inspanning verwacht, vult De Vetten aan. “En ook de sponsoren spannen zich dit jaar weer geweldig in. We hebben inmiddels al ruim 12.000 euro aan sponsorgeld binnengehaald voor het goede doel. Maar er kan altijd nog extra worden gesponsord.”

Wilt u nog een bijdrage doen aan het goede doel? Wordt dan SPONSOR van het team, of doe een DONATIE aan het team óf een individuele loper.