Schindler liften bieden ongekende architecturale flexibiliteit

Schindler liften staan bekend om hun vlotte, stille en veilige gebruikerservaring. Niet in de laatste plaats dankzij het Zwitserse precisiewerk en de nieuwste technologieën. Maar wist je ook dat het nieuwe modulaire productenprogramma tal van maat- en designcombinaties biedt? En kan afgestemd worden op elke toepassing en in elke omgeving waar personen- en lichte serviceliften zijn gevraagd?

De nieuwste Schindler 3000-serie heeft een uitstekende architecturale flexibiliteit voor de kooi-, deur- en schachtafmetingen, zegt Wim Stockx van Schindler. “Alle voornaamste aandrijf-, tractie- en besturingsapparatuur bevindt zich in de schacht. Hierdoor kunnen architecten en ontwerpers de extra ruimte vrij gebruiken voor productievere doeleinden. En dankzij de compacte, tandwielloze machine kan een grotere liftkooi aangebracht worden in een standaard schachtruimte. Dit vermindert de schachtkophoogte en schachtputdiepte.”

Flexibel aanpasbaar

Schindler kan de kooiafmetingen aanpassen in elke richting in stappen van 10 mm. “De deuren kunnen aangepast en op de millimeter nauwkeurig gepositioneerd worden”, verduidelijkt Wim. “De deurbreedte is instelbaar in stappen van 50 mm met een keuze aan telescopische of centraal opengaande deuren en toegang aan één zijde of twee zijden.” Het Suspension Traction Media-systeem (STM) staat op zijn beurt garant voor een stillere en zachtere rit en heeft geen olie of smeermiddel nodig. “STM bespaart ook schachtruimte door de kleinere motor en tractieschijf die 70 % kleiner is dan bij de traditionele systemen. Voor de passagiers betekent dit een betere ritervaring, terwijl de gebouweigenaars de hogere betrouwbaarheid en efficiëntie op prijs zullen stellen.”

Extreem zuinig

Minder ruimte voor de componenten, meer bruikbare gebouwruimte en meer ruimte voor de passagiers. Dankzij het innovatieve platform kan een schacht met standaardafmetingen een bredere liftkooi met een groter hefvermogen dragen. Het inspectie- en testpaneel is rechtstreeks in een deurlijst op het bovenste bordes ingebouwd. Het resultaat is een vlotte installatie, eenvoudige toegang en -opnieuw- meer ruimte. Behalve stil, vlot en veilig zijn de nieuwste generatie liftsystemen van Schindler volgens Wim ook extreem energiezuinig. “We halen een besparing van ruim 30% ten opzichte van zijn voorgangers, wat resulteert in een energie-efficiëntieklasse A. Daarnaast maken we gebruik van zorgvuldig geselecteerde (lichte) materialen met de laagste milieu-impact. Het biogene koolstofgehalte in het product is minder dan 5% en bij einde levensduur is vrijwel al het materiaal geschikt voor recycling.” Voor de Schindler 3000-serie zijn ook LCA’s en EPD’s beschikbaar. “We werken bovendien aan een uitbreiding van ons gamma en zullen kortelings daarover berichten.”

Voor meer informatie over Schindler Meer informatie